Ο Νίκος Παππάς επισκέπτεται Χόλυγουντ, Σίλικον Βάλεϊ και MIT | Epirus World

Ο Νίκος Παππάς επισκέπτεται Χόλυγουντ, Σίλικον Βάλεϊ και MIT

Επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες, από τις 5 ως τις 9 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης 2018, όπου τιμώμενη χώρα θα είναι οι ΗΠΑ.
Στόχος της επίσκεψης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι η προσέλκυση και η συμμετοχή σημαντικών αμερικανικών εταιρειών ως εκθετών, καθώς και προκειμένου να ενημερωθούν δια ζώσης μεγάλοι παραγωγοί που δραστηριοποιούνται στον οπτικοακουστικό τομέα, για τις πρόσφατες ρυθμίσεις κινητροδότησης, οι οποίες νομοθετήθηκαν από το υπουργείο.
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται πλήθος επαφών με εταιρείες καινοτομίας και υψηλής τεχνολογίας (τομείς στους οποίους θα εστιάσει η αμερικανική συμμετοχή στη ΔΕΘ), καθώς και με μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο-παραγωγούς οπτικοακουστικών έργων.
Στην επίσκεψη του Έλληνα υπουργού στις ΗΠΑ, είχε αναφερθεί ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, νωρίτερα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τη συμφωνία συνεργασίας ανάμεσα στο Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και την αμερικανική πλατφόρμα BBG Direct.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Αμερικανός πρέσβης δήλωσε ενθουσιασμένος για την επίσκεψη αυτή και είχε ενημερώσει ότι ο Νίκος Παππάς θα συνοδεύεται σε αυτό του το ταξίδι από τον Τζόναθαν Κόεν, τον βοηθό υφυπουργό των ΗΠΑ για Ευρωπαϊκές και Ευρωασιατικές Υποθέσεις.
«Ο Τζόναθαν Κόεν και ο Νίκος Παππάς θα ξεκινήσουν από την πατρίδα μου την Καλιφόρνια και θα επισκεφθούν το Χόλυγουντ και τη Σίλικον Βάλεϊ για να δουν τις εταιρείες που αποτελούν το "κλειδί" στην ψηφιακή οικονομία στις ΗΠΑ, να παρουσιάσουν τις ευκαιρίες που αναδύονται εδώ στην Ελλάδα ως αποτέλεσμα των μεταρρυθμίσεων που έχουν τεθεί σε εφαρμογή και να παροτρύνουν τις αμερικάνικες εταιρείες που ασχολούνται με την ψηφιακή οικονομία να στρέψουν το βλέμμα τους στην Ελλάδα και στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Έπειτα θα επισκεφθεί τη Βοστόνη και το MIT.
Είμαι πολύ ενθουσιασμένος γι’ αυτές τις επισκέψεις καθώς κατά την άποψή μου, μια από τις πραγματικά ανείπωτες επιτυχίες της ελληνικής οικονομίας είναι η επιτυχία του τομέα των "start-up" επιχειρήσεων, η επιχειρηματικότητα των νέων ανθρώπων στα πανεπιστήμια της Αθήνας, της Πάτρας και της Θεσσαλονίκης και πιστεύω ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να στρέψουμε την προσοχή μας σε αυτό το κομμάτι της ελληνικής οικονομικής ιστορίας. Η επίσκεψη του υπουργού Νίκου Παππά θα ολοκληρωθεί στην Ουάσινγκτον, σχεδόν έναν χρόνο από την επίσκεψή του στην αρχή της θητείας του Ντόναλντ Τραμπ, που «έθεσε τις βάσεις» για όσα έχουμε πετύχει τον περασμένο χρόνο», τόνισε ο κ. Πάιατ.
Στην ελληνική αποστολή θα μετέχουν, εκτός από τον Νίκο Παππά, οι γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων Βασίλης Μαγκλάρας, Ψηφιακής Πολιτικής Στέλιος Ράλλης και ο ειδικός σύμβουλος του υπουργού Γιώργος Χριστοφορίδης.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, Λος Άντζελες: Συναντήσεις με εταιρείες παραγωγής οπτικοακουστικών έργων, τηλεοπτικά στούντιο και καινοτόμες επιχειρήσεις.
Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, Σαν Φρανσίσκο: Επαφές με εκπροσώπους εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, καινοτομίας και παραγωγής video games.
Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου, Βοστόνη: Εταιρείες οπτικών ινών και μεγάλα Πανεπιστήμια που ειδικεύονται στις νέες τεχνολογίες και την ανάπτυξή τους.
Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, Νέα Υόρκη: Συναντήσεις με στελέχη επιχειρήσεων διαφόρων κλάδων.
Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, Ουάσινγκτον: Συναντήσεις εργασίας με κυβερνητικά στελέχη και εκπροσώπους φορέων των ΗΠΑ.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου