Δεκατετράχρονη στην Αυστραλία αυτοκτόνησε λόγω διαδικτυακού bullying | Epirus World

Δεκατετράχρονη στην Αυστραλία αυτοκτόνησε λόγω διαδικτυακού bullying

Σοκάρει την Αυστραλία η αυτοκτονία ενός 14χρονου κοριτσιού που έβαλε τέλος στη ζωή του λόγω διαδικτυακού bullying. Σε ανάρτησή της στο Facebook η οικογένεια της Amy «Dolly» Everett απηύθυνε έκκληση για μεγαλύτερη ενημέρωση σε θέματα εκφοβισμού ώστε να μην πάει χαμένη η ζωή της κόρης τους.
Σύμφωνα με το BBC, ένα στα πέντε παιδιά στην Αυστραλία είπαν πως είχαν πέσει θύμα bullying τον περασμένο χρόνο.
Στο φορτισμένο συναισθηματικά κείμενό του στο Facebook, ο πατέρας της Dolly Tick Everett έγραψε πως η κόρη του «ήθελε να δραπετεύσει από το κακό σε αυτόν τον κόσμο» αλλά δεν μπορούσε να φανταστεί τον τεράστιο πόνο και το κενό που άφησε πίσω της.
Δεν έδωσε λεπτομέρειες αναφορικά με το bullying που υπέστη η κόρη του αλλά εξέφρασε την ελπίδα η προσοχή που συγκέντρωσε ο θάνατός της να βοηθήσει άλλες πολύτιμες ζωές να μη χαθούν.
Προσκάλεσε μάλιστα αυτούς που της έκαναν το bullying στην κηδεία της, λέγοντας: «Εάν οι άνθρωποι που νόμιζαν πως αυτό είναι αστείο και ένιωθαν ανώτεροι με το διαρκές bullying και την παρενόχληση δουν αυτή την ανάρτηση, σας παρακαλώ ελάτε στην κηδεία να δείτε την απόλυτη συντριβή που προκαλέσατε».
Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο κατά του Εκφοβισμού της Αυστραλίας, παρότι οι συνολικοί αριθμοί του bullying μειώθηκαν την περασμένη δεκαετία, το διαδικτυακό bullying αυξήθηκε σημαντικά.
«Αυτό που είναι διαφορετικό στο cyber bullying είναι πως μπορεί να είναι διαρκές, 24/7» δήλωσε εκπρόσωπος του Κέντρου στο BBC. «Ένας ακόμα μεγάλος παράγοντας είναι η ανωνυμία στο ίντερνετ» πρόσθεσε, εξηγώντας πως αυτό κάνει τους ανθρώπους να δυσκολεύονται να νιώσουν συμπάθεια και συμπόνοια για τα θύματά τους.
Δεν υπάρχουν επίσημα στατιστικά για τις αυτοκτονίες που οφείλονται στο bullying. Παρότι τα εθνικά ποσοστά μειώνονται, ο αριθμός των ανθρώπων ηλικίας 15-24 ετών που έβαλαν τέλος στη ζωή τους έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου