Ο Νετανιάχου κατηγορεί το Ιράν ότι θέλει να «καταστρέψει» το Ισραήλ | Epirus World

Ο Νετανιάχου κατηγορεί το Ιράν ότι θέλει να «καταστρέψει» το Ισραήλ

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε σήμερα το Ιράν ότι θέλει να «καταστρέψει» το εβραϊκό κράτος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε στη Μόσχα με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.
Η Τεχεράνη «προτίθεται να μας καταστρέψει», υπογράμμισε ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας με τον Ρώσο ηγέτη στο εβραϊκό μουσείο, όπου πραγματοποιήθηκε μια τελετή στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.
«Θα το αντιμετωπίσουμε (το Ιράν) με όλο μας το σθένος για να εγγυηθούμε τον αέναο χαρακτήρα του Ισραήλ» συμπλήρωσε ο ίδιος, τονίζοντας ότι «δεν θα υπάρξει άλλο Ολοκαύτωμα».
Ο Νετανιάχου είχε ήδη καταγγείλει την «απειλή» της ενίσχυσης της παρουσίας του Ιράν στη Συρία στο τελευταίο του τετ α τετ με τον Βλαντίμιρ Πούτιν τον Αύγουστο, καθώς η Ρωσία μαζί με το Ιράν είναι ένας από τους σημαντικότερους συμμάχους της κυβέρνησης της Δαμασκού.
Σήμερα, από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ρωσίας παραλλήλισε τον αντισημιτισμό με τη «ρωσοφοβία», ενώ η Μόσχα κατηγορεί συχνά τις ΗΠΑ και γενικότερα της Δύση ότι επιδεικνύουν «αντιρωσική υστερία».
«Είμαι πεπεισμένος ότι οι πολιτικοί και θρησκευτικοί αξιωματούχοι πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να (...) εμποδίσουν να μεγαλώσουν οι σπόροι της εθνικιστικής ιδεολογίας όποια κι αν είναι η μορφή τους: ο αντισημιτισμός, η ρωσοφοβία και όλοι οι φόβοι που βασίζονται στο μίσος» επισήμανε.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου