Ελαβε την Αλβανική Ιθαγένεια ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κ.Αναστάσιος | Epirus World

Ελαβε την Αλβανική Ιθαγένεια ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κ.Αναστάσιος

Ως μια πολύ σημαντική κίνηση από πλευράς της Αλβανικής Κυβέρνησης χαρακτηρίζεται η χορήγηση Αλβανικής Ιθαγένειας στον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κ.Αναστάσιο. Μάλιστα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε προσωπικά με τον Αλβανό ομόλογό του Ιλίρ Μέτα εκφράζοντας του τις ευχαριστίες του, ενώ στον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο επεσήμανε ότι «αυτή η πρωτοβουλία του Αλβανού Προέδρου συνιστά, επιπλέον, ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της περαιτέρω ουσιαστικής βελτίωσης των σχέσεων Ελλάδας και Αλβανίας».
Εξάλλου, τα συγχαρητήριά του για την απόκτηση της αλβανικής υπηκοότητας έδωσε στον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας.
Στο μεταξύ, ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, εξέφρασε τη χαρά και τις ολόψυχες ευχαριστίες του για την απόφαση του Προέδρου της Αλβανίας κ. Μέτα, και τη σχετική ευγενική επιστολή, σημειώνοντας ότι ήδη από τότε που έγινε Αρχιεπίσκοπος στην Αλβανία αισθάνεται και προσπαθεί να εργάζεται ως υπεύθυνος πολίτης της χώρας. Σε συνάντησή του με τον κ. Μέτα, με την ευκαιρία των Χριστουγέννων στο Προεδρικό Μέγαρο στα Τίρανα, ο κ. Αναστάσιος είπε ότι η απόφαση αυτή βεβαίως, χαροποιεί κατεξοχήν όλους τους Ορθοδόξους της Αλβανίας διότι ανταποκρίνεται σε μια ζωηρή επιθυμία τους και μακροπρόθεσμη δίκαιη αναμονή. Και κατέληξε: «Σε ορισμένα πράγματα, όπως το κρασί ο χρόνος προσθέτει αξία. Ασφαλώς η εμπειρία των 25 ετών προσδίδει στην εν λόγω απόφαση ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία».
mypreveza.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου