Οι μπαμπουίνοι το έσκασαν από ζωολογικό κήπο στη Γαλλία | Epirus World

Οι μπαμπουίνοι το έσκασαν από ζωολογικό κήπο στη Γαλλία

Καμιά πενηνταριά μπαμπουίνοι στο Ζωολογικό Πάρκο του Παρισιού δραπέτευσαν σήμερα από τον περιφραγμένο χώρο που βρίσκονταν όμως χωρίς «εισέλθουν» στις ζώνες όπου επιτρέπεται η κυκλοφορία των επισκεπτών, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο η διεύθυνση του πάρκου, που αποφάσισε «για προληπτικούς λόγους» να απομακρύνει το κοινό.
«Έκτοτε, οι μπαμπουίνοι μεταφέρθηκαν στα κλουβιά τους στο Grand Rocher, με εξαίρεση 4 εξ αυτών που εντοπίστηκαν στο πίσω μέρος του περιφραγμένου χώρου τους, σε σημείο που δεν έχει πρόσβαση το κοινό». «Αυτή τη στιγμή επιχειρούν να τους πιάσουν» συμπλήρωσε ο ζωολογικός κήπος.
Το περιστατικό έγινε αντιληπτό νωρίς το μεσημέρι από έναν εργαζόμενο του ζωολογικού κήπου, ο οποίος είδε έναν μπαμπουίνο που είχε φθάσει στον διάδρομο που χρησιμοποεί το πρσωπικό, επισήμανε η διεύθυνση του ζωολογικού κήπου του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας.
«Αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο διάσωσης βάσει των προβλεπόμενων διαδικασιών: ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία, η αστυνομία και η νομαρχία, οι επισκέπτες και το προσωπικό τέθηκαν υπό περιορισμό, τέθηκε αμέσως σε εφαρμογή η διαδικασία αιχμαλωσίας των ζώων» διευκρίνισε ο ζωολογικός κήπος σε ένα δελτίο τύπου.
«Παράλληλα οργανώθηκε από την αστυνομία και την πυροσβεστική η εκκένωση των επισκεπτών, με τη βοήθεια του προσωπικού του Ζωολογικού Κήπου του Παρισιού» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.
«Τα ζώα δεν είχαν ποτέ πρόσβαση στους χώρους περιήγησης των επισκεπτών του πάρκου, δεν υπήρξε καμία επαφή με το κοινό» διαβεβαίωσε ο ζωολογικός κήπος.
Οι μπαμπουίνοι ενδέχεται να εμφανίσουν επιθετική συμπεριφορά εναντίον των ανθρώπων.
Ο ζωολογικός κήπος θα παραμείνει κλειστός την υπόλοιπη ημέρα.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου