Ενιαίο μέτωπο για την προστασία της φέτας | Epirus World

Ενιαίο μέτωπο για την προστασία της φέτας

Δυναμικές πρωτοβουλίες ώστε να διαφυλαχθεί το εισόδημα των Ηπειρωτών κτηνοτρόφων και τυροκόμων που χρησιμοποιούν για την παραγωγή φέτας αποκλειστικά γάλα από την περιοχή της Ηπείρου προανήγγειλε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης σε σύσκεψη που πραγματοποίησε χθες στα Ιωάννινα με την συμμετοχή αιρετών (ανάμεσά τους και του αντιδημάρχου Δ.Ε Ζαλόγγου Κώστα Ματέρη ως εκπροσώπου του Δήμου Πρέβεζας) καθώς επίσης συλλόγων, φορέων και βέβαια κτηνοτρόφων. 

Ο κ. Καχριμάνης κατήγγειλε την παρασκευή προϊόντων τύπου "φέτας" τα οποία έχουν ως πρώτη ύλη εισαγόμενο αιγοπρόβειο γάλα δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στους έλληνες κτηνοτρόφους.Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου ο οποίος και στο παρελθόν έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για το συγκεκριμένο θέμα υπογράμμισε ότι τα προϊόντα που παρασκευάζονται από εισαγόμενο γάλα δεν μπορούν να φέρουν την ονομασία Προϊόν Προστατευόμενης Προέλευσης ζητώντας να θεσπιστούν αυστηρότεροι όροι που θα προστατεύουν ένα από τα πιο διαδεδομένα και δημοφιλή προϊόντα της Ηπείρου. Σύμφωνα με τον κ.Καχριμάνη ο πρωτογενής τομέας είναι ο στυλοβάτης της οικονομίας της Ηπείρου και πρέπει να προστατευθεί πάση θυσία.Η βασική κατεύθυνση στην οποία θα κινηθούν οι φορείς της Ηπείρου, σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, επικεντρώνεται στο αίτημα για νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία θα αφαιρείται το δικαίωμα παραγωγής προϊόντων Π.Ο.Π. σε κάθε γαλακτοκομική επιχείρηση που εισάγει γάλα.
epirusgate
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου