Εγκρίθηκαν κι αναρτήθηκαν οι πρώτες «κάρτες» για ελεύθερη διέλευση στα διόδια | Epirus World

Εγκρίθηκαν κι αναρτήθηκαν οι πρώτες «κάρτες» για ελεύθερη διέλευση στα διόδια

Εγκρίθηκαν κι αναρτήθηκαν (εδώ) από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τα πρώτα αιτήματα για ελεύθερη διέλευση στα διόδια Δροσοχωρίου και Τύριας του Νομού Ιωαννίνων και Μαλακασίου. Η δωρεάν διέλευση αφορά αποκλειστικά τους μόνιμους κατοίκους του Δήμου Μετσόβου όπως και τους μόνιμους κατοίκους ολόκληρου του Νομού Θεσπρωτίας.

Οι μεν πρώτοι δικαιούνται δωρεάν διέλευση στα διόδια Δροσοχωρίου και Μαλακασίου και οι δεύτεροι στα διόδια της Τύριας.

Η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων συνεχίζεται και σταδιακά εξετάζονται τα δικαιολογητικά των οδηγών ώστε να δοθεί η σχετική κάρτα.

Η απόφαση βέβαια για την δωρεάν διέλευση έχει… ημερομηνία λήξης καθώς σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργού όπως δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης αποσαφηνίζεται ότι η δωρεάν διέλευση από τα διόδια δεν θα ισχύει κατά την πλήρη θέση σε λειτουργία του ηλεκτρονικού αναλογικού συστήματος, ή με την έγκριση από την αρμόδια Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG MOVE) της νέας τιμολογιακής πολιτικής διοδίων της Εγνατίας Οδού.

Σημειώνεται ότι το ηλεκτρονικό σύστημα θα τεθεί σε εφαρμογή εντός του έτους και μάλιστα η αρχή θα γίνει από την Εγνατία Οδό για την οποία έχει κινηθεί και η διαδικασία παραχώρησης.
epiruspost.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου