Στους τουρίστες ο φόρος διαμονής.. | Epirus World

Στους τουρίστες ο φόρος διαμονής..

Τροπολογία που διευκρινίζει πως ο φόρος διαμονής σε ξενοδοχεία και λοιπά τουριστικά καταλύματα επιβαρύνει τον διαμένοντα και όχι τους επιχειρηματίες κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στην Βουλή.

Επίσης, με την ίδια τροπολογία προβλέπεται πως «για την εκτέλεση έργων που υπάγονται στο κοινό αμυντικό πρόγραμμα Ελλάδας – ΗΠΑ και σε κάθε άλλο πρόγραμμα εξωτερικής βοήθειας των ΗΠΑ, και για τις σχετιζόμενες με αυτά πράξεις και δαπάνες που πραγματοποιούνται από 1.1.2016, εφαρμόζονται αναλόγως οι εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις περι απαλλαγής από τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) και γενικά οι διατάξεις περι παροχής προνομίων, ασυλιών και απαλλαγών για την παράδοση και εισαγωγή αγαθών και την παροχή υπηρεσιών για την εκτέλεση έργων κοινής υποδομής του ΝΑΤΟ καθώς και του Πεδίου Βολής Κρήτης».

Σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους οι φορολογικές απαλλαγές θα προκαλέσουν μείωση εσόδων το ύψος των οποίων θα «εξαρτηθεί από τα πραγματικά γεγονότα».  
epiruspost.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου