Γιορτινό παραμύθι στην πόλη του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν | Epirus World

Γιορτινό παραμύθι στην πόλη του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Η πόλη του μεγάλου παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν αποκτά μοναδική λάμψη στις γιορτές.
Η πρωτεύουσα και πολυπληθέστερη πόλη της Δανίας στολίζεται από νωρίς με πολύχρωμα φωτάκια και οι υπαίθριες αγορές της μεταμορφώνονται προσελκύοντας κάθε χρόνο πλήθος κόσμου.
Η Κοπεγχάγη φιλοξενεί πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις ενώ το πάρκο Tivoli μεταμορφώνεται σε Χριστουγεννιάτικη αγορά. Ο επισκέπτης μπορεί να κάνει πατινάζ στον πάγο, καθώς τμήμα της λίμνης μεταμορφώνεται σε πίστα και να δοκιμάσει τις γιορτινές λιχουδιές.
Το πολύβουο κέντρο της Indre By με τα μεσαιωνικά κτίρια και τα γραφικά αρχοντικά και το όμορφο λιμάνι με τα δεκάδες κανάλια αποκτούν μια ιδιαίτερη λάμψη όταν γεμίζουν με πυκνό, παχύ χιόνι.
Το άγαλμα της μικρής γοργόνας που σύμφωνα με το παραμύθι, έσωσε τη ζωή κάποιου ναυαγού πρίγκιπα στολίζεται στα λευκά.
Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το παλάτι Rosenborg που φιλοξενεί τα κοσμήματα του στέμματος και θησαυρούς της βασιλικής οικογένειας, που χρονολογούνται από το 1500 και το παλάτι Amalienborg.

Πληροφορίες - Φωτογραφίες

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ ΔΑΝΙΑ

Κοπεγχάγη/ Δανία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω
Νόμισμα: Κορώνα Δανίας  (0,13 ευρώ)
Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση από Αθήνα και Θεσσαλονίκη και η διάρκεια του ταξιδιού εξαρτάται από την πτήση ανταπόκρισης που θα επιλέξετε.
ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ ΔΑΝΙΑΚΟΠΕΓΧΑΓΗ ΔΑΝΙΑΚΟΠΕΓΧΑΓΗ ΔΑΝΙΑΚΟΠΕΓΧΑΓΗ ΔΑΝΙΑΚΟΠΕΓΧΑΓΗ ΔΑΝΙΑΚΟΠΕΓΧΑΓΗ ΔΑΝΙΑΚΟΠΕΓΧΑΓΗ ΔΑΝΙΑ

Share on Google Plus

About Ειρήνη Σολδάτου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου