Η κοσμοπολίτικη αραβική χώρα με τις μεγάλες αντιθέσεις | Epirus World

Η κοσμοπολίτικη αραβική χώρα με τις μεγάλες αντιθέσεις

Με πλούσια ιστορία τριών χιλιάδων χρόνων και ποικιλομορφία τοπίων, η Τυνησία σερβίρει μια γερή δόση αραβικού εξωτισμού στους ταξιδιώτες.
Βρίσκεται στις μεσογειακές ακτές της βόρειας Αφρικής και συνορεύει με την Αλγερία στα δυτικά και τη Λιβύη στα νοτιοανατολικά. Η έρημος Σαχάρα καλύπτει το 40% της χώρας, ενώ το υπόλοιπο καταλαμβάνουν γόνιμα εδάφη και εύφορες μεσογειακές ακτές.
Αποτέλεσε σταυροδρόμι πολιτισμών με τους Ρωμαίους, τους Άραβες, τους Φοίνικες και τους Γάλλους να έχουν αφήσει έντονα τα ίχνη τους στη σύγχρονη Τυνησία.
Τα κοσμοπολίτικα θέρετρα και οι χρυσές αμμουδιές υπόσχονται μοναδικές στιγμές στους επισκέπτες και τα αρχαία κτίσματα αποτελούν απαραίτητες στάσεις.
Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τα απομεινάρια της Καρχηδόνας και τις Θέρμες του Αντωνίνου, ένα σύμπλεγμα ρωμαϊκών λουτρών με θέα στη θάλασσα.
Το Kairouan που χρονολογείται από το 670, θεωρείται αριστούργημα ισλαμικής αρχιτεκτονικής και αποτελεί το σημαντικότερο ισλαμικό προσκύνημα στη βόρεια Αφρική.
Η Μεδίνα της Kairouan, προστατεύεται από την UNESCO ως μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς ενώ η Μεδίνα της Χαμαμέτ θυμίζει νησί και το φρούριό της προσφέρει μαγευτική θέα στη θάλασσα.
Στην Τύνιδα, την πρωτεύουσα της χώρας, μπορεί ο επισκέπτης να παρακολουθήσει όπερα στο Δημοτικό Θέατρο και να επισκεφθεί το πάρκο Belvedere, το μεγαλύτερο της πόλης, που στεγάζει το ζωολογικό κήπο και το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης.

Πληροφορίες - Φωτογραφίες

tynisiamap

Τυνησία / Βόρεια Αφρική

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω
Νόμισμα: Δηνάριο Τυνησίας (1 ευρώ ισοδυναμεί με 3,03 Δηνάρια)
Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 4 ώρες και 30 λεπτά από την Αθήνα μέσω Ρώμης και 6 ώρες και 45 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Κωνσταντινούπολης.
ΤΥΝΗΣΙΑΤΥΝΗΣΙΑΤΥΝΗΣΙΑΤΥΝΗΣΙΑΤΥΝΗΣΙΑΤΥΝΗΣΙΑΤΥΝΗΣΙΑΤΥΝΗΣΙΑΤΥΝΗΣΙΑ
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου