Όχι στη συνένωση, αλλά μεταπτυχιακά με το… αζημίωτο! | Epirus World

Όχι στη συνένωση, αλλά μεταπτυχιακά με το… αζημίωτο!

Την διαφορά επιχείρησαν να κάνουν πριν από μερικές ημέρες Πανεπιστημιακοί των Ιωαννίνων, καθώς με επιστολή τους προς τον Υπουργό, εξέφραζαν την έντονη διαφωνία τους για την διαδικασία συνένωσης με το ΤΕΙ Ηπείρου. Μάλιστα στην επιστολή εξέφραζαν τους φόβους τους για την υποβάθμιση των σπουδών!

Φαίνεται όμως ότι η υποκρισία δεν είναι κάτι άγνωστο στο χώρο της πανεπιστημιακής κοινότητας! Κι αυτό γιατί, αρκετοί από τους 166 υπογράφοντες το κείμενο, Πανεπιστημιακοί των Ιωαννίνων, κάνουν μεταπτυχιακά στο ΤΕΙ Ηπείρου και φυσικά με το αζημίωτο!

Σύμφωνα με πληροφορίες είκοσι περίπου καθηγητές από τους 166 που υπογράφουν μετέχουν σε μεταπτυχιακά Τμημάτων του ΤΕΙ, για τα οποία αμείβονται. Παρότι λοιπόν γνωρίζουν εκ των έσω το επίπεδο σπουδών του Τεχνολογικού Ιδρύματος, αυτό δεν τους εμπόδισε να υποστηρίζουν ότι η συνένωση θα απαξίωνε το Πανεπιστήμιο στη συνείδηση της κοινωνίας!!!

Στην επιστολή τους προς τον Υπουργό Παιδείας οι 166 Πανεπιστημιακοί ανέφεραν:

«Η ενσωμάτωση του ΤΕΙ Ηπείρου στο Πανεπιστήμιό μας όχι μόνο θα ανέκοπτε βίαια την ανοδική πορεία του για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά θα έπληττε καίρια το κύρος του και θα οδηγούσε σε υποβάθμιση του επιπέδου σπουδών σε αυτό», αναφέρουν κατηγορηματικά οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην επιστολή που απέστειλαν στον υπουργό Παιδείας, συμπληρώνοντας πως «ταυτόχρονα θα το απαξίωνε στη συνείδηση της κοινωνίας, θα είχε οδυνηρές συνέπειες στην προσέλκυση ικανών στελεχών και φοιτητών στο άμεσο μέλλον και θα οδηγούσε σε απώλειες εκλεκτών μελών του».

Ακόμα, αναφερόμενοι στην καταξίωση του ιδρύματος που επιτεύχθηκε με «πολύ μεγάλο μόχθο διδασκόντων και διδασκομένων», οι ίδιοι καθηγητές επισημαίνουν πως «το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το ΤΕΙ Ηπείρου ιδρύθηκαν και λειτουργούν με διαφορετικές προδιαγραφές, έχουν διαφορετικούς στόχους και διακριτούς ρόλους, στελεχώθηκαν με προσωπικό με τελείως διαφορετικά προσόντα, ανάλογα με τις επιδιώξεις τους, και έχουν προγράμματα σπουδών με διαφορετικό προσανατολισμό».

 «Σε κάθε περίπτωση είναι αδιανόητο να ληφθούν βεβιασμένες αποφάσεις για ένα τόσο σημαντικό θέμα που θα κρίνει το μέλλον της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ηπειρο χωρίς ανοιχτές διαδικασίες, διαβούλευση και την έγκριση των τμημάτων».

Το αξιοπερίεργο λοιπόν είναι πως τις απόψεις αυτές μπορούν να υιοθετούν και να υπογράφουν Πανεπιστημιακοί που έχουν άμεση σχέση με το ΤΕΙ και διδάσκουν έναντι αμοιβής…
epiruspost.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου