Συνελήφθησαν τρία άτομα, που ενέχονται σε παράνομη προώθηση μη νόμιμων αλλοδαπών από τη χώρα μας στην Ιταλία | Epirus World

Συνελήφθησαν τρία άτομα, που ενέχονται σε παράνομη προώθηση μη νόμιμων αλλοδαπών από τη χώρα μας στην Ιταλία

Η εμπεριστατωμένη έρευνα και οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, οδήγησαν στη σύλληψη μελών κυκλώματος που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών από τη χώρα μας στην Ιταλία.
Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν χθες (29-01-2018) το πρωί, ένας 68χρονος ημεδαπός και δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 54 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της μεταφοράς – προώθησης και διευκόλυνσης εισόδου παράτυπων αλλοδαπών καθώς και παραβάσεων της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες, οι κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν στον Παραπόταμο Θεσπρωτίας και στην πόλη της Ηγουμενίτσας και στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν καθώς δρομολόγησαν την οργανωμένη μεταφορά, με δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τεσσάρων υπηκόων Αλβανίας (δύο ανδρών, ηλικίας 28 ετών και δύο γυναικών, ηλικίας 55 και 24 ετών), με προορισμό την πόλη της Ηγουμενίτσας.
Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί, που στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια, θα κατέβαλλαν χρηματικό ποσό στους διακινητές, με σκοπό τη διευκόλυνση της μετάβασής τους στο εξωτερικό.
Κατασχέθηκαν τα οχήματα ως μέσα μεταφοράς, καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις συνεννοήσεις τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου