Γιάννενα: Ποιός τελικά ευθύνεται για τα ερείπια της οδού Δομπόλη; | Epirus World

Γιάννενα: Ποιός τελικά ευθύνεται για τα ερείπια της οδού Δομπόλη;

Ποιός τελικά είναι υπεύθυνος για την κατάρρευση του κτιρίου στην οδό Δομπόλη; Του ιστορικού κτιρίου που για δεκαετίες φιλοξένησε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και εν συνεχεία λεηλατήθηκε από τον χρόνο;

Απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά δίνει με εκτενή ανακοίνωση η Αντιπεριφερειάρχης Τατιάνα Καλογιάννη με αφορμή σχόλια που δημοσιεύθηκαν για την μη αξιοποίησή του...

Το ακίνητο παραχωρήθηκε στην κρατική περιφέρεια από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου το 1999. Το 2007 επιχειρήθηκε η αξιοποίησή του μέσω του Νόμου περί Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα όμως ο διαγωνισμός απέβη άκαρπος.

Η αιρετή Περιφέρεια μετά από πρωτοβουλία της κ. Καλογιάννη ανέθεσε την εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας για την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος της οδού Δομπόλη.

Στην μελέτη εξετάστηκαν τέσσερα εναλλακτικά σενάρια. Αυτό που προκρίθηκε ήταν η κατασκευή συγκροτήματος επιπλωμένων διαμερισμάτων για φοιτητές, στα πρότυπα σύγχρονων φοιτητικών εστιών με την λειτουργία εμπορικών χρήσεων στον ισόγειο χώρο.

Ως μέθοδος υλοποίησης προκρίθηκε η σύμβαση παραχώρησης έργων.

Η Περιφέρεια απευθύνθηκε εγγράφως στην Ειδική Γραμματεία Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα καταθέτοντας την πολιτική της βούληση για την αξιοποίηση του ακινήτου.

Όλες οι ενέργειες τέθηκαν υπόψιν της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που έχει την διαχείριση του ακινήτου ώστε να προχωρήσει τις διαδικασίες παραχώρησής του στην αιρετή περιφέρεια.

Η, τότε, Διοίκηση της Αποκεντρωμένης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας, απέρριψε το αίτημα καθ’ ότι είχε την άποψη ότι το κτιριακό αυτό συγκρότημα θα έπρεπε να ανακατασκευαστεί με δημόσια χρήματα και να χρησιμοποιηθεί για στέγαση των δημοσίων υπηρεσιών. 

"Σήμερα, όπως σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την πρόοδο του τόπου μας, η Περιφερειακή Αρχή θα είναι αρωγός σε κάθε οργανωμένη και τεκμηριωμένη προσπάθεια για την αποκατάσταση και αξιοποίηση του κτιρίου αυτού", τονίζει στην ανακοίνωσή της η κ. Καλογιάννη.

Ο καθένας λοιπόν μπορεί να διαπιστώσει ότι η Αποκεντρωμένη που κρατά το κτίριο για λογαριασμό της, δεν έκανε απολύτως τίποτα για να σταματήσει την λεηλασία και να το αξιοποιήσει.
epiruspost.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου