ΠΡΕΒΕΖΑ : Τη τσάντα τους στο σχολείο θα αφήσουν αύριο Παρασκευή οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής | Epirus World

ΠΡΕΒΕΖΑ : Τη τσάντα τους στο σχολείο θα αφήσουν αύριο Παρασκευή οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής

Ξεκινά αύριο Παρασκευή η εφαρμογή του προγράμματος «Η τσάντα στο σχολείο», στα δημοτικά σχολεία όλης της χώρας. Το πρόγραμμα προβλέπει οι μαθητές να αφήνουν την τσάντα τους στο σχολείο για ένα, τουλάχιστον, Σαββατοκύριακο κάθε μήνα.

Οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Πρέβεζας λοιπόν θα αφήσουν και εκείνοι την τσάντα τους αύριο στα σχολεία μετά και την ενημέρωση που έγινε σε μαθητές και γονείς με σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το υπουργείο, επιδιώκεται οι μαθητές να μην ασχολούνται με την προετοιμασία μαθημάτων κατά τη διάρκεια των Σαββατοκύριακων που οι τσάντες δεν θα πάνε στο σπίτι τους. Δεν ισοδυναμεί, ωστόσο, με την εγκατάλειψη της μελέτης ή άλλων δημιουργικών εργασιών, τις οποίες οι μαθητές δύνανται να υλοποιούν κατ΄ οίκον σε ατομική ή και ομαδική βάση, συνδυάζοντας ενίοτε την διασκέδαση και το συνεργατικό πνεύμα με τη μάθηση.Η παραμονή της τσάντας στο σχολείο στοχεύει στην ενίσχυση του ποιοτικού χρόνου των παιδιών με τις οικογένειές τους και, παράλληλα, διευρύνει τις δυνατότητες ενασχόλησής τους με δραστηριότητες που άπτονται των προσωπικών τους ενδιαφερόντων, συμβάλλοντας έτσι, όχι μόνον στην γνωστική, αλλά και στην συναισθηματική και κοινωνική τους ανάπτυξη.
mypreveza.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου