«Μπλόκο» από… τον Καραϊσκάκη στον Άρη | Epirus World

«Μπλόκο» από… τον Καραϊσκάκη στον Άρη

Με την πολυπρόσωπη άμυνά της, η ΑΕ Καραϊσκάκη κράτησε τον Άρη στο μηδέν (0-0) στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και… ζωντάνεψε το ενδιαφέρον για την πρώτη θέση της βαθμολογίας, αφού η Παναχαϊκή πλησιάζει σε απόσταση αναπνοής.
Ο αγώνας είχε την ίδια περίπου εικόνα από την αρχή ως το τέλος: ο Άρης προσπαθούσε να επιτεθεί και η ΑΕ Καραϊσκάκης να αμυνθεί και να αποδράσει με τον βαθμό από τη Θεσσαλονίκη. Τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος, ούτε το σκορ, με το τελικό 0-0 να γεννά άγχος στους πρωτοπόρους της βαθμολογίας «κίτρινους», που έχασαν την ευκαιρία να πάρουν το τρίποντο στην έδρα τους.
Η πρώτη καλή ευκαιρία για τον Άρη παρουσιάστηκε, έστω κατά τύχη, μόλις στο 5’, όταν ο Μέλκας έκανε λάθος, η μπάλα βρέθηκε στην πλάτη του Λώττα που ήταν μπροστά από την εστία, όμως ο τερματοφύλακας της ΑΕ Καραϊσκάκης πρόλαβε να διορθώσει το λάθος του. Στο 10’ οι φιλοξενούμενοι «απάντησαν», με τον Λουκίνα να πιάνει την κεφαλιά, αλλά να μην αιφνιδιάζει τον Καντιμοίρη, που έδιωξε σε κόρνερ. Έκτοτε ο Άρης ανέλαβε τα ηνία της αναμέτρησης, αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα της ΑΕ Καραϊσκάκης, που δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα ως το 45’.

Τον «βραχυκύκλωσε» περισσότερο στην επανάληψη

Στο δεύτερο μέρος οι καλές προσπάθειες των γηπεδούχων ήταν ακόμα λιγότερες και μέχρι το 67’ ο Δημήτρης Σπανός είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές, στην προσπάθειά του να βελτιώσει την εικόνα των «κίτρινων». Στο 70’ ο νεοεισελθών Μπαργκάν πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ, ενώ στο 74’ ο Σόουζα πέταξε στα «σκουπίδια» τις καλές προϋποθέσεις που διαμορφώθηκαν γι’ αυτόν, όταν βρέθηκε σε ευνοϊκό σημείο μέσα στην περιοχή και μπροστά από τον Μέλκα. Πέντε λεπτά αργότερα (79’) ο κίπερ των φιλοξενούμενων πραγματοποίησε λανθασμένη έξοδο, με τους αμυντικούς να διώχνουν πριν κινδυνεύσει η εστία τους.
Η κατάσταση δεν άλλαξε ως το τέλος, όπου ο Μέλκας επεφύλασσε μια εντυπωσιακή επέμβαση στο σουτ του Βαλεριάνου (94') με τους Αρτινούς να παίρνουν την τρίτη τους ισοπαλία στη φετινή Football League και να φτάνουν τους 18 βαθμούς, παραμένοντας στην 5η θέση. Αντίθετα, ο Άρης έφτασε μεν στους 31 και με δεδομένο ότι η Παναχαϊκή θα πάρει το τρίποντο με τον Αχαρναϊκό άνευ αγώνος, φτάνει τους 29 βαθμούς.
Πριν την έναρξη του παιχνιδιού τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αείμνηστου Τάκη Λουκανίδη, που έφυγε από τη ζωή πριν λίγες μέρες και είχε φορέσει και τη φανέλα του Άρη. Στις κερκίδες βρέθηκαν αρκετά πανό για το Σκοπιανό, με συνθήματα για τη Μακεδονία και το θέμα που αναδείχθηκε στην επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες.
Αρης (Δ. Σπανός): Καντιμοίρης, Μπούρμπος, Βαλεριάνος, Σόουζα, Δεληζήσης, Ιντζόγλου, Ντούνης (67’ Μπαργκάν), Παυλίδης (63’ Μιλούνοβιτς), Διαμαντόπουλος, Λώττας (56’ Μουμίν), Πλατέλλας
ΑΕ Καραϊσκάκης (Σ. Παπαβασιλείου): Μέλκας, Παπανίκου, Μπεκατώρος, Θεολόγου, Καραγιαννίδης, Μακρής, Χούσος (70’ Ψιάνος), Κόλινς, Λουκίνας, Δημητριάδης (82’ Νικολόπουλος), Μακρίδης (76’ Κυριάκης)
Πηγή: gazzetta.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου