Ξεσηκωμός για τις πέντε μονάδες βιοαερίου.. | Epirus World

Ξεσηκωμός για τις πέντε μονάδες βιοαερίου..

Η σπουδή που δείχνει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας για την αδειοδότηση πέντε μονάδων βιοαερίου ξεσηκώνει τους κατοίκους της Ελεούσας, του Ροδοτοπίου και της ευρύτερης περιοχής. Πρόκειται άλλωστε για μονάδες, για τις οποίες έχει γνωμοδοτήσει αρνητικά τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας όσο και η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης της Αποκεντρωμένης πρόκειται να συνεδριάσει την Πέμπτη, υπό την προεδρία του Συντονιστή Βασίλη Μιχελάκη. Τα πέντε από τα επτά συνολικά θέματα της ημερήσιας διάταξης αφορούν στην αδειοδότηση των συγκεκριμένων μονάδων.

Οι μονάδες πρόκειται να εγκατασταθούν στην Βιομηχανική Περιοχή, στην οποία έχουν δεσμεύσει ήδη εκτάσεις. Μάλιστα οι εκτάσεις αυτές είναι διάσπαρτες, με ότι μπορεί να σημαίνει κάτι τέτοιο για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις που είναι ήδη εγκατεστημένες.

Προβλέπεται να επεξεργάζονται πτηνοτροφικά και ζωικά απόβλητα σε τεράστιες ποσότητες, τέτοιες που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο μεταφοράς από άλλες περιοχές.

Με αφορμή την συζήτηση στο Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης, οι κάτοικοι του Δήμου Ζίτσας θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο χώρο της Αποκεντρωμένης.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, οι μονάδες αυτές έχουν ως πρώτη ύλη τεράστιες ποσότητες αστικών και ζωικών αποβλήτων της περιοχης αλλά και περιοχών πέραν της Ηπείρου.

"Μονάδες αυτού του μεγέθους δεν μπορούν να λειτουργούν έξω απο τα σπιτια μας ,σε αποσταση αναπνοής απο τα χωριά μας λέγοντας οτι είναι εντος ΒΙΠΕ", τονίζουν.

Οι κάτοικοι επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι ήδη επιβαρυμένη από την λειτουργία άλλων μονάδων καθώς επίσης και από την λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού και ζητούν να μην προχωρήσει μια τέτοια δραστηριότητα που θα ήταν καταστροφική για τον τόπο.
epiruspost.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου