Ταξίδι στην καρδιά των βουνών και στην Ορεινή Ναυπακτία | Epirus World

Ταξίδι στην καρδιά των βουνών και στην Ορεινή Ναυπακτία

Στα σύνορα του νομού Αιτωλοακαρνανίας με τη Φωκίδα, στο νότιο άκρο της Πίνδου, τα Βαρδούσια, το Παναιτωλικό και την Οξιά, δεκάδες χωριά στην Ορεινή Ναυπακτία παραμένουν «κρυμμένα» μέσα σε πυκνά δάση με έλατα, καστανιές και καρυδιές.
Διάσπαρτα μέσα στους ορεινούς όγκους, με τα νερά να κελαρύζουν και το μαγευτικό τοπίο να καθρεφτίζεται στην Ευηνολίμνη, τα χωριά της Ορεινής Ναυπακτίας ενδείκνυνται για εκείνους που αναζητούν ηρεμία και επαφή με τη φύση στο ταξίδι τους. Όλη η περιοχή, δε, προσφέρεται για δραστηριότητες όπως πεζοπορία, ποδηλασία βουνού αλλά και ράφτινγκ, στον Εύηνο.
Άνω και Κάτω Χώρα, Αμπελακιώτισσα, Ελατού, Πλάτανος, Τερψιθέα, είναι μερικά μόνο από τα χωριά της ορεινής Ναυπακτίας. Μακριά από τη βαβούρα του έντονου τουρισμού, με τη φύση να συναρπάζει και τους φιλόξενους ανθρώπους να σε κερδίζουν, η περιήγηση στην περιοχή αυτή επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις.
Μην παραλείψετε- εφόσον ο καιρός το επιτρέπει- να περπατήσετε στα μονοπάτια που κάποτε συνέδεαν τα χωριά του «συμπλέγματος» της Ορεινής Ναυπακτίας. Μέσα σε συναρπαστικά τοπία εκπληκτικής ομορφιάς και εντυπωσιακή φύση.
ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ
Share on Google Plus

About Ειρήνη Σολδάτου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου