Αγωγή κατά του Δήμου Πρέβεζας κατέθεσαν 61 Δημοτικοί υπάλληλοι | Epirus World

Αγωγή κατά του Δήμου Πρέβεζας κατέθεσαν 61 Δημοτικοί υπάλληλοι

Δικαστικό αγώνα κατά του  Δήμου Πρέβεζας ξεκίνησαν 61 υπάλληλοί του, οι οποίοι έχουν προσληφθεί με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Οι 61 υπάλληλοι του Δήμου Πρέβεζας κατέθεσαν αγωγή στο Ειρηνοδικείο Πρέβεζας με την οποία ζητούν την καταβολή των οφειλομένων από το Δήμο δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδομάτων αδείας για τα έτη 2013,2014,2015,2016 και 2017.

Σύμφωνα με την αγωγή οι γενικές περικοπές που επιβλήθηκαν με νόμο στα εν λόγω επιδόματα είναι αντισυνταγματικές και αντίθετες στο περιεχόμενο της Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (Ε.Σ.Δ.Α)

Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πρέβεζας στις 2 Ιανουαρίου και σύμφωνα με την εισήγηση του Νομικού Συμβούλου του Δήμου, επειδή η εν λόγω διαφορά είναι μισθολογική και δεν έχει αποφανθεί μέχρι σήμερα ανώτατο Δικαστήριο επί της ουσίας της, προκύπτει σε κάθε περίπτωση υποχρέωση του Δήμου για αντίκρουση της αγωγής.
mypreveza.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου