Στα 5,6 εκ. ο προυπολογισμός στο Ζαγόρι | Epirus World

Στα 5,6 εκ. ο προυπολογισμός στο Ζαγόρι

Ο προϋπολογισμός του Δήμου Ζαγορίου για το 2018 εγκρίθηκε σε ειδική συνεδρίαση από το Δημοτικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Πέμπτης 11 Ιανουαρίου.

Ανέρχεται στο ποσό των 5.664.047,42 ευρώ και όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Βασίλης Σπύρου, ο οποίος εισηγήθηκε την ψήφισή του, «δείχνει την πραγματική εικόνα του Δήμου», αφού ελέγχεται από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των Ο.Τ.Α. στο ΥΠΕΣ.

Στον προϋπολογισμό, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, περιλαμβάνονται τα σταθερά, αλλά μειωμένα τα τελευταία χρόνια, έσοδα από τους ΚΑΠ και ΣΑΤΑ, επιχορηγήσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών και την Περιφέρεια, από ανταποδοτικά τέλη και άλλα έσοδα, ενώ οι δαπάνες εκτός των λειτουργικών και άλλων, αφορούν σειρά έργων και παρεμβάσεων του Δήμου σε όλους τους τομείς δράσης του. Από πλευράς συμβούλων της αντιπολίτευσης κατατέθηκαν παρατηρήσεις και ενστάσεις.

Στην συνεδρίαση που ακολούθησε της ειδικής το Δημοτικό Συμβούλιο ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο για την ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για το έργο των υδρογονανθράκων, η οποία διοργανώνεται από το Δήμο με την υποστήριξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις 23 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι, στο συνεδριακό κέντρο των Άνω Πεδινών με τη συμμετοχή πολλών εισηγητών, αρμοδίων επί του θέματος.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι άρχισαν οι διαδικασίες για το Κτηματολόγιο στο Ζαγόρι, για λογαριασμό του ΕΚΧΑ, από εταιρεία που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και θα ζητηθούν στοιχεία για τα ακίνητα τόσο των ιδιωτών, όσο και του Δήμου σε επίπεδο των προ «Καποδίστρια» Κοινοτήτων.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Σώμα ότι ο Οργανισμός Καταπολέμησης της Απάτης στην Ε.Ε, (OLAF), διενεργεί έρευνα, έχοντας ήδη ζητήσει τα πρώτα στοιχεία από το Δήμο Ζαγορίου, για το έργο «Πάρκα χωρίς σύνορα» του Interreg Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013, έργο που ελέγχεται.

Ο κ. Σπύρου μετέφερε την θετική εξέλιξη, ως προς το πρόβλημα που είχε προκύψει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που εμφάνιζαν ότι το Ζαγόρι… βρίσκεται στην Αλβανία, στην περιοχή Αργυροκάστρου.

Οι παρεμβάσεις του Δήμου έφεραν αποτέλεσμα και πλέον δεν υπάρχει αυτή η διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Για το θέμα των διοδίων της Εγνατίας στο σταθμό «Παμβώτιδας», η μη ικανοποίηση, παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων, του δίκαιου αιτήματος του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δήμου για ελεύθερη διέλευση των μονίμων κατοίκων των Δ.Ε. του Ανατολικού Ζαγορίου και Βοβούσας, είναι πιθανό να οδηγήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις, όπως έχει άλλωστε αποφασίσει το Σώμα και ήδη προετοιμάζεται μια τέτοια κίνηση.

Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την ανασυγκρότηση των διοικητικών συμβουλίων του Πνευματικού Κέντρου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης, την προεδρία των οποίων ανέλαβε η δημοτική σύμβουλος Αγγελική Ράπτη.
epiruspost.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου