Συνελήφθησαν 3 άτομα στα Ιωάννινα, κατηγορούμενοι για εκβίαση, τοκογλυφία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα | Epirus World

Συνελήφθησαν 3 άτομα στα Ιωάννινα, κατηγορούμενοι για εκβίαση, τοκογλυφία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα

Συνελήφθησαν, την Παρασκευή (26-01-2018) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 42 και 41 ετών καθώς και μια 71χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εκβίασης, της τοκογλυφίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. 

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία 44χρονης ημεδαπής, σύμφωνα με την οποία οι κατηγορούμενοι την εκβίαζαν με απειλές κατά της επιχείρησης που λειτουργούσε και κατά της ζωής της, απαιτώντας να τους καταβάλει τοκογλυφικούς τόκους και οφειλές, σε χρηματικά ποσά που είχε δανειστεί τμηματικά, κατά το χρονικό διάστημα από τον Φεβρουάριο του 2015 έως τον Αύγουστο του 2017.

Έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, μεσημεριανές ώρες χθες (26-01-2018), συνελήφθη ο 42χρονος άνδρας, ο οποίος προσήλθε σε προκαθορισμένο ραντεβού, προκειμένου να παραλάβει από την 44χρονη χρηματικό ποσό που αξίωναν εκβιαστικά ενώ λίγη ώρα αργότερα συνελήφθησαν και οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι.
Σε έρευνες στα σπίτια των δραστών βρέθηκε επιπρόσθετα και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (5.000) ευρώ καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων. 
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου