Με μπαράζ ελέγχων από την ΑΑΔΕ αποχαιρέτησαν το 2017 οι καταστηματάρχες της Πρέβεζας | Epirus World

Με μπαράζ ελέγχων από την ΑΑΔΕ αποχαιρέτησαν το 2017 οι καταστηματάρχες της Πρέβεζας

Σαφάρι ελέγχων σε όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας εξαπέλυσε στην αγορά, τις ημέρες των εορτών, ο ελεγκτικός μηχανισμός της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων με στόχο τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας.

Στο πλαίσιο αυτό ο αριθμός των συνεργείων ελέγχου ήταν ιδιαίτερα αυξημένος και πραγματοποίησε ελέγχους ακόμα και λίγες ώρες πριν την έλευση του 2018.

Οι ελεγκτές εστίασαν σε κλάδους με υψηλή παραβατικότητα, ενώ τον τελευταίο καιρό και λόγω της αύξησης της επισκεψημότητας στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, οι έλεγχοι γίνονται όλο και πιο συχνοί προκαλώντας «ασφυξία» στους καταστηματάρχες της περιοχής .

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι πέσουν στα «δίχτυα» της ΑΑΔΕ αυτές τις ημέρες, θα έρθουν αντιμέτωποι με αυστηρά πρόστιμα -που ειδικά για τη μη έκδοση αποδείξεων, με βάση το νέο καθεστώς που ισχύει, φθάνουν μέχρι και τα 5.000 ευρώ-, «λουκέτα», ακόμη και ποινικές διώξεις.

Ειδικότερα οι παραβάτες που θα εντοπίζονται να μην έχουν κόψει αποδείξεις θα τιμωρούνται με άμεσο κλείσιμο των καταστημάτων τους για 48 ώρες, ενώ σε περίπτωση πρώτης υποτροπής θα υποχρεώνονται να βάλουν «λουκέτο» για 4 μέρες και σε κάθε νέα υποτροπή ή σε κάθε προσπάθεια παραβίασης του «λουκέτου» θα κλείνουν για 10 μέρες. Εναλλακτικά, σε ορισμένες κατηγορίες επιχειρήσεων στις οποίες δεν είναι δυνατό να μπει «λουκέτο», όπως π.χ. ξενοδοχεία, γηροκομεία, φροντιστήρια, ιατρεία κ.λπ., θα επιβάλλονται χρηματικές ποινές από 1.000 έως και 5.000 ευρώ.
mypreveza.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου