Στα 12,3 εκατ. ευρώ εκτιμούν τις αποζημιώσεις στη δυτική Αττική οι ασφαλιστικές | Epirus World

Στα 12,3 εκατ. ευρώ εκτιμούν τις αποζημιώσεις στη δυτική Αττική οι ασφαλιστικές

Η πρώτη εκτίμηση των ασφαλιστικών επιχειρήσεων σχετικά με την αποζημίωση από ακραία καιρικά φαινόμενα (βροχοπτώσεις-πλημμύρα) στη δυτική Αττική, στις 15 Νοεμβρίου 2017, επί ασφαλίσεων περιουσίας και αυτοκινήτων, ανέρχεται στα 12,3 εκατ. ευρώ.
Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) ολοκλήρωσε την έρευνα μεταξύ των ασφαλιστικών επιχειρήσεων - μελών της, σχετικά με την πρώτη εκτίμηση των αποζημιώσεων που προέκυψαν από το συγκεκριμένο συμβάν.
Στόχος της έρευνας ήταν η καταγραφή της πρώτης εκτίμησης των ζημιών (σε πλήθος και σε ποσό) των ασφαλίσεων περιουσίας και αυτοκινήτων, που είχαν αναγγελθεί στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις-μέλη, εξαιτίας του συγκεκριμένου φαινομένου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η έρευνα περιέλαβε τον γεωγραφικό προσδιορισμό των ασφαλισμένων ζημιών (σε επίπεδο περιοχής), καθώς και την κατηγοριοποίησή τους σε κατοικίες, εμπορικούς κινδύνους και βιομηχανικούς κινδύνους. Σε αυτήν συμμετείχαν 27 ασφαλιστικές επιχειρήσεων - μέλη, οι οποίες εκτιμάται ότι αθροίζουν το 99% της παραγωγής ασφαλίστρων των ασφαλίσεων περιουσίας.

Συνολική εκτίμηση αποζημιώσεων

Εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, δηλώθηκαν συνολικά στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις 177 ζημιές επί των ασφαλίσεων περιουσίας, με ποσό πρώτης εκτίμησης για αποζημίωση της τάξης των 11,6 εκατ. ευρώ και συνεπώς με τη μέση δηλωθείσα ζημία να φτάνει τα 65.833 ευρώ.

Ανάλυση ανά περιοχή

Η μεγαλύτερη γεωγραφική συγκέντρωση των ζημιών περιουσίας καταγράφεται στην περιοχή της Μάνδρας, σύμφωνα με τις δηλώσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα. Η κατάτμηση των ζημιών ανά περιοχή έχει ως εξής:
  • Μάνδρα (62,1% του πλήθους ζημιών - 88,2% της πρόβλεψης αποζημίωσης)
  • Νέα Πέραμος (17,5% του πλήθους ζημιών - 4,7% της πρόβλεψης αποζημίωσης)
  • Ελευσίνα (8,5% του πλήθους ζημιών - 1,4% της πρόβλεψης αποζημίωσης)
  • Μέγαρα (7,9% του πλήθους ζημιών - 2,5% της πρόβλεψης αποζημίωσης)
  • Μαγούλα (4% του πλήθους ζημιών - 3,1% της πρόβλεψης αποζημίωσης)

Ασφαλίσεις Αυτοκινήτων

Ως προς τις ασφαλίσεις αυτοκινήτων, δηλώθηκαν συνολικά στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις της έρευνας 149 ζημιές με ποσό πρώτης εκτίμησης για αποζημίωση της τάξης των 651.000 ευρώ, άρα η μέση δηλωθείσα ζημία φθάνει τα 4.370 ευρώ.
Στην ιστοσελίδα της ΕΑΕΕ αναρτήθηκε η έρευνα μεταξύ των ασφαλιστικών επιχειρήσεων-μελών της σχετικά με την πρώτη εκτίμηση των αποζημιώσεων από ακραία καιρικά φαινόμενα (βροχοπτώσεις-πλημμύρα) που συνέβησαν στην Δυτική Αττική στις 15 Νοεμβρίου 2017.
Share on Google Plus

About Ειρήνη Σολδάτου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου