Μουσείο ρυζιού και λαδιού στην Πρέβεζα ή super market; - Δίλημμα πολιτισμού ή οικονομίας στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής | Epirus World

Μουσείο ρυζιού και λαδιού στην Πρέβεζα ή super market; - Δίλημμα πολιτισμού ή οικονομίας στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Μία πρόταση που δημιουργεί μεγάλη πολιτική συζήτηση για το πως θέλουμε την ανάπτυξη και τι είδους ανάπτυξη θέλουμε στην πόλη της Πρέβεζας, «έπεσε στο τραπέζι», κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πρέβεζας, που συνεδρίασε στις 21 Νοεμβρίου.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος: «Τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου στο ΟΤ: Γ399 της περιοχής Υδραγωγείου της επέκτασης σχεδίου πόλεως Πρέβεζας», που αφορά οικόπεδο στην περιοχή του Ορυζόμυλου, πλησίον του Φόρου, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr, το μέλος της Επιτροπής Διονύσης Καλλίνικος πρότεινε να υπάρξει μία επαφή με τραπεζικό οργανισμό που φέρεται να έχει συμφέροντα επί του ακινήτου, ώστε να γίνει στο σημείο ένα Μουσείο ρυζιού και λαδιού.

Η περιοχή Ορυζόμυλος είναι συνυφασμένη με τη λαϊκή παράδοση της πόλης της Πρέβεζας και με καθημερινές συνήθειες που αφορούσαν στην τοπική παραγωγή, οικονομία και πολιτισμό.

Θα μπορούσε σε ένα σημείο του ακινήτου να πάρει μία πρωτοβουλία ο Δήμος και να δημιουργήσει ένα χώρο πολιτισμού, έπειτα από διαπραγμάτευση με εταιρεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο σχεδιάζει να εγκατασταθεί αλυσίδα super-market, που ήδη δραστηριοποιείται στην περιοχή μας.

Όπως και να έχει τέτοιου είδους διλήμματα μπαίνουν καθημερινά, για το πως ονειρεύονται οι πολίτες της Πρέβεζας την ανάπτυξη της πόλης.
atpreveza.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου