Προς ένταξη στο ΕΣΠΑ η Νιάρχου... Η ώρα της αλήθειας για τον άξονα Βογιάννου- Πανηπειρωτικό | Epirus World

Προς ένταξη στο ΕΣΠΑ η Νιάρχου... Η ώρα της αλήθειας για τον άξονα Βογιάννου- Πανηπειρωτικό

Η ώρα της αλήθειας έφτασε! Η πρόσκληση για τις οδικές υποδομές στο Δήμο Ιωαννιτών που θα χρηματοδοτηθούν μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ηπείρου είναι στον αέρα, γεγονός που δίνει το πράσινο φως για την κατασκευή της πολύπαθης λεωφόρου Νιάρχου και θα δοκιμάσει την ετοιμότητα του Δήμου που προωθεί τον άξονα Βογιάννου- Πανηπειρωτικό.

Η πρόσκληση υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη και αφορά "στην ολοποίηση υποδομών μεταφορών" με δικαιούχους τον Δήμο Ιωαννιτών και την Περιφέρεια και με εκτιμώμενη δημόσια δαπάνη τα 15 εκατομμύρια.

Μέσω αυτής μπορούν να χρηματοδοτηθούν έργα οδοποιίας που αφορούν σε διάνοιξη ή βελτίωση του θεσμοθετημένου οδικού δικτύου, σύμφωνα με τον ευρύτερο χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό, καθώς και το σχεδιασμό όλων των αρμόδιων φορέων στην περιοχή.

Επίσης, δύναται να χρηματοδοτηθούν επεμβάσεις ανακατασκευής, συμπλήρωσης ή αποκατάστασης όπου απαιτούνται για τη σύνδεση της οδού με τα υφιστάμενα κυκλοφοριακά συστήματα.

Η υποβολή προτάσεων ορίζεται από τις 26/1/2018 έως τις 30/3/2018.

Η ένταξη αποτελεί το τελευταίο στάδιο πριν την δημοπράτηση των έργων. Κι αφενός μεν για την λεωφόρο Νιάρχου οι μελέτες έχουν ολοκληρωθεί και οι απαλλοτριώσεις έχουν δρομολογηθεί, αφετέρου για τον νέο άξονα που σχεδιάζει αποκλειστικά ο Δήμος, θα καταφανεί το επίπεδο ωριμότητας στο οποίο βρίσκεται.
epiruspost.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου