ΧΥΤΥ στο Ελληνικό και στο Καρβουνάρι | Epirus World

ΧΥΤΥ στο Ελληνικό και στο Καρβουνάρι

Η μετατροπή των ΧΥΤΑ (Ελληνικού και Καρβουναρίου) σε Χώρους Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων, είναι ένα από τα νέα σημαντικά περιβαλλοντικά έργα που έχει δρομολογήσει η Περιφέρεια Ηπείρου προς ένταξη στο ΕΠΕΡΑΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος με συνολικό προϋπολογισμό 12.348.205,36 €. Το συγκεκριμένο έργο προωθείται μέσω Προγραμματικής Σύμβασης που έχει υπογραφεί μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και των Αναγκαστικών Συνδέσμων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 1ης και 2ης Διαχειριστικής Ενότητας.

Η Επιτροπή ενέκρινε την τροποποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης, μετά την εξασφάλιση από την Περιφερειακή Αρχή δύο χρηματοδοτήσεων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με αποφάσεις που ήδη υπέγραψε ο Αν. Υπ. Οικονομίας κ. Αλ. Χαρίτσης, ήτοι για τις μελέτες επέκτασης των ΧΥΤΑ Ελληνικού και Καρβουναρίου προϋπολογισμού 569.437,23€ και της κατασκευής αγωγού μεταφοράς των στραγγιδίων από τον ΧΥΤΑ Ελληνικού στον Βιολογικό Καθαρισμό Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 1.596.900€.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης Τατιάνα Καλογιάννη, έδωσε έμφαση στην περιβαλλοντική πολιτική που υλοποιεί με επιτυχία η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με τους Δήμους, που έχει ως αποτέλεσμα οι πολίτες της Ηπείρου να μην έχουν επιβαρυνθεί με πρόστιμα και τέλη από την ύπαρξη Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων ή επεξεργασίας αποβλήτων.

Ως προς τη μετατροπή των ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΥ, υπογράμμισε ότι κάθε νοήμων πολίτης μπορεί να αντιληφθεί ότι αφενός η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει εκ νέου τέτοια έργα, αφετέρου κι αν ακόμη υπήρχαν εθνικοί πόροι, κανείς δεν θα επιθυμούσε να ανοίξει νέα κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου