Αφίξεις προσφύγων το Σάββατο.. Ανοίγει και πάλι ο Κατσικάς! | Epirus World

Αφίξεις προσφύγων το Σάββατο.. Ανοίγει και πάλι ο Κατσικάς!

Παραμονές Χριστουγέννων και ένα νέο κεφάλαιο για το προσφυγικό στην Ήπειρο ανοίγει. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Epiruspost, το Σάββατο ξεκινά και πάλι η λειτουργία του Κέντρου Υποδοχής και Φιλοξενίας στον Κατσικά. Την ίδια μέρα, αναμένεται να φτάσουν οι πρώτοι διακόσιοι πρόσφυγες που θα μετακινηθούν από άλλες περιοχές της χώρας.

Η απόφαση για την μετακίνηση και την επαναλειτουργία του Κέντρου ελήφθη σε κεντρικό επίπεδο και ήδη σε τοπικό ξεκίνησε η απαραίτητη προετοιμασία.

Στον Κατσικά, έχουν τοποθετηθεί προκατασκευασμένα σπίτια, τα οποία διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό ενώ η συνολική προετοιμασία που έχει γίνει αφορά στην φιλοξενία περίπου πεντακοσίων προσφύγων.

Οι συνθήκες σήμερα είναι εντελώς διαφορετικές από κείνες που επικρατούσαν όταν πρόχειρα και βιαστικά τέθηκε σε λειτουργία ο καταυλισμός με τις σκηνές που είχε στήσει ο στρατός.

Όλες οι εργασίες έγιναν από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, οι οποίες θα αναλάβουν κι ένα σημαντικό μέρος της φιλοξενίας για το επόμενο διάστημα.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου