65 ναυάγια στα νερά του Ιονίου | Epirus World

65 ναυάγια στα νερά του Ιονίου

Γεμάτες τοξικές βόμβες από βυθισμένα και ημιβυθισμένα πλοία είναι οι ελληνικές θάλασσες, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που ανεβάζουν τον αριθμό των ναυαγίων, πανελλαδικά, σε περισσότερα από 330.

Βάση των ίδιων στοιχείων που κατατέθηκαν στη Βουλή, στο πλαίσιο απαντήσεων σε κοινοβουλευτικές ερωτήσεις, στην Τρίτη Περιφερειακή Διοίκηση του Λιμενικού Σώματος που έχει έδρα την Ηγουμενίτσα, έχουν καταγραφεί 65 ναυάγια.

Περιοχή δικαιοδοσίας είναι αυτή των Λιμενικών Αρχών που λειτουργούν στις Περιφερειακές Ενότητες Ζακύνθου, Κεφαλληνίας, Ιθάκης, Λευκάδας, Κέρκυρας, Αιτωλοακαρνανίας επί των ακτών της βορείως της άκρας Πετηνάρι, Άρτας, Πρέβεζας, και Θεσπρωτίας.

Ένα από τα μεγαλύτερα καταγεγραμμένα ναυάγια στο Ιόνιο είναι αυτό του πετρελαιοκίνητου «Άγιος Γεώργιος».

Το «Άγιος Γεώργιος», είχε αποπλεύσει το πρωί της 26ης Νοεμβρίου 1944, από την Πάτρα για την Πρέβεζα, με 65 επιβαίνοντες και εμπορεύματα. Ενώ έπλεε στην περιοχή του Φάρου του Αγίου Σώστη του Μεσολογγίου, ανατινάχθηκε προσκρούοντας σε νάρκη.

Ο κυβερνήτης Π. Κομματάς και 27 επιβάτες χάθηκαν στο ναυάγιο. Το δυστύχημα, οφειλόταν σε βαρύτατο λάθος του κυβερνήτη, που δεν ακολούθησε τις οδηγίες και έπλευσε μέσα σε ναρκοπέδιο. Οι υπόλοιποι επιβάτες διασώθηκαν από το πετρελαιοκίνητο «Άγιος Νικόλαος».
epiruspost.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου