ΠΡΕΒΕΖΑ : Αυξήσεις «φωτιά» στον ΕΝΦΙΑ του 2018 | Epirus World

ΠΡΕΒΕΖΑ : Αυξήσεις «φωτιά» στον ΕΝΦΙΑ του 2018

«Φουσκωμένα» αναμένονται τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για το 2018 – Έως και 30% πάνω οι αντικειμενικές σε Κρήτη, Μύκονο, Σαντορίνη, Επτάνησα και Χαλκιδική – Από τον Μάρτιο σε ισχύ οι νέες αντικειμενικές – Ποιοι θα είναι κερδισμένοι από τις αλλαγές που έρχονται
Η αλλαγή στις αντικειμενικές αξίες, που θα ισχύουν από το Μάρτιο, θα φέρει… «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων. Που θα κληθούν να πληρώσουν μεγαλύτερο ΕΝΦΙΑ για το 2018.

Η αλλαγή των συντελεστών θα φέρει αύξηση μέχρι και 30% στις αντικειμενικές αξίες Κρήτη, Μύκονο, Σαντορίνη, Επτάνησα και Χαλκιδική, σύμφωνα με όσα ανέφερε δημοσίευμα της Real News. Έτσι, οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε παραθαλάσσιες περιοχές, είτε στα νησιά είτε στα αστικά κέντρα, θα βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Δεν θα είναι αυτή όμως η μοναδική αλλαγή. Η Συντονιστική Αρχή Αξιών σχεδιάζει, σύμφωνα με την εφημερίδα, να αυξήσει το κατώτατο όριο στις περιοχές όπου η αντικειμενική αξία είναι στα 450 ευρώ το τετραγωνικό. Το όριο θα πάει στα 650 ευρώ.

Η αλλαγή του ορίου θα φέρει μεγαλύτερο ΕΝΦΙΑ κυρίως στην επαρχία. Η οριζόντια αύξηση, κατά 44%, του κατώτατου ορίου τιμής αφορά δήμους και περιοχές σε όλη την Ελλάδα, από τα Γρεβενά, την Καστοριά, την Πέλλα, την Πρέβεζα, την Κοζάνη, το Σουφλί, µμέχρι τη Σαµοθράκη, τη Θεσσαλία και τη Μονεµβασιά.
mypreveza.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου