Εξώδικο του ΣΥΔΛΙ στην ΔΕΥΑΙ για τα οφειλόμενα.. Χρέη έξι εκατομμυρίων από το 2014! | Epirus World

Εξώδικο του ΣΥΔΛΙ στην ΔΕΥΑΙ για τα οφειλόμενα.. Χρέη έξι εκατομμυρίων από το 2014!

Με εξώδικο, το δεύτερο μάλιστα μέσα στους τελευταίους μήνες, ο ΣΥΔΛΙ απευθύνεται στην ΔΕΥΑΙ, προσπαθώντας να εισπράξει τα οφειλόμενα τα οποία ξεπερνούν τα έξι εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφύγει στα δικαστήρια διεκδικώντας το ποσό αυτό, αν δεν υπάρξει άμεσα ανταπόκριση εκ μέρους της Δημοτικής Επιχείρησης.

Η ΔΕΥΑΙ, όπως προκύπτει από όσα αναφέρονται στην εξώδικη διαμαρτυρία- πρόσκληση, οφείλει στον Σύνδεσμο Ύδρευσης του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων τα ποσά από το τελευταίο δίμηνο του 2014 και μέχρι τώρα.

«Παρότι οφείλετε και παρότι σας οχλήσαμε κατ’ επανάληψη προφορικά και γραπτά, παρότι σας έχουμε αποστείλει ήδη την από 11-07-2017 εξώδικη διαμαρτυρία, δεν έχετε καταβάλει τις οφειλές που αφορούν στο χρονικό διάστημα από το έτος 2014 (ΣΤ’ δίμηνο) μέχρι και σήμερα, όπως αναγράφονται στα σχετικά διπλότυπα βεβαίωσης και τους αντίστοιχους χρηματικούς- βεβαιωτικούς καταλόγους που έχουν εκδοθεί από τον Σύνδεσμό μας και σας έχουν διαβιβαστεί, οι οποίες ανέρχονται συνολικά στο ποσό των 6.104.568 ευρώ», σημειώνεται στο τελευταίο εξώδικο, το οποίο εστάλη στις 11 Δεκεμβρίου.

Ο ΣΥΔΛΙ στέλνει ουσιαστικά τελεσίγραφο στην ΔΕΥΑΙ καλώντας την επιχείρηση να προχωρήσει στην πλήρη εξόφληση των οφειλών της εντός δέκα ημερών. Διαφορετικά, όπως σημειώνει είναι ειλημμένη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου να προβεί άμεσα σε όλες τις νόμιμες ενέργειες καθώς και σε προσφυγές ενώπιον των δικαστηρίων προκειμένου να επιδιώξει την είσπραξη των οφειλόμενων.

Σημειώνεται ότι η ΔΕΥΑΙ ουσιαστικά αγοράζει νερό από τον Σύνδεσμο και το πουλάει στους καταναλωτές. Πρακτικά δηλαδή τα ποσά τα έχει εισπράξει αλλά δεν τα έχει αποδώσει. Πρόκειται για μόνιμο πρόβλημα, καθώς διαχρονικά η δημοτική επιχείρηση όφειλε στον Σύνδεσμο. Με την διαφορά ότι τώρα οι υποχρεώσεις έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη με αποτέλεσμα να απειλείται η εύρυθμη λειτουργία του Συνδέσμου Ύδρευσης.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου