Αντωνοπούλου: Κάτω από 20% η ανεργία το 2018 | Epirus World

Αντωνοπούλου: Κάτω από 20% η ανεργία το 2018

«Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί η μείωση της ανεργίας. Την παραλάβαμε στο 26,5% και τη φτάσαμε στο 20%, ενώ μέσα στο 2018 θα μειωθεί περαιτέρω». Αυτό υπογράμμισε στη Βουλή, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2018.
Παράλληλα, επιτέθηκε στη ΝΔ, κατηγορώντας την ότι επί διακυβέρνησής της έκαναν επέλαση οι ευέλικτες μορφές εργασίας, αντίθετα, όπως είπε, από τη σημερινή κυβέρνηση που είναι με τον κόσμο της εργασίας, ενώ έκανε λόγο για ανεξίτηλη διαχωριστική γραμμή που υπάρχει ανάμεσά τους.
«Η μείωση της ανεργίας δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Από το 26,5% που την παραλάβαμε την φτάσαμε στο 20% και εκτιμούμε ότι μέσα στο 2018 θα έχουμε περαιτέρω μείωσή της. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, όμως οι 5 με 6 μονάδες μείωση είναι πολύ σημαντική για τους 260.000 ανθρώπους που ήταν άνεργοι και τώρα έχουν μια θέση εργασίας» επεσήμανε η κ. Αντωνόπουλου, σημειώνοντας παράλληλα, ότι η ανεργία των νέων μειώθηκε κατά 10% και από το 52% που ήταν έπεσε στο 42%.
Η κ. Αντωνοπούλου κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για περισσή υποκρισία στην κριτική που ασκεί κατά της κυβέρνησης στο θέμα της μερικής απασχόλησης, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Η ειδοποιός διαφορά μας είναι ότι εμείς θέλουμε την ανάπτυξη με κοινωνικό όφελος για τους εργαζόμενους, ενώ εσείς την θέλετε με το όποιο κοινωνικό κόστος επιφέρει. Η μείωση της ανεργίας για τη δική μας πολιτική δεν περνά μέσα από τις ευέλικτες μορφές εργασίας που έκαναν επέλαση επί των ημερών σας και υποστηρίζατε ότι αυτός είναι ο δρόμος για να βγούμε από τη κρίση. Αυτή είναι η ανεξίτηλη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε εμάς και τη ΝΔ».
«Θα επαναφέρουμε την κανονικότητα στην ανάπτυξη μέσα από την εφαρμογή συγκεκριμένων δράσεων για τη μείωση της ευέλικτης εργασίας» επεσήμανε και πρόσθεσε ότι το «αμέσως επόμενο διάστημα μπαίνει μπροστά το πρόγραμμα επιδοτήσεων για την μετατροπή της μερικής απασχόλησης σε μόνιμη απασχόληση».
Ακόμα, η κ. Αντωνοπούλου επέκρινε έντονα τόσο τη ΝΔ όσο και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, κατηγορώντας τα δύο κόμματα για διαστρέβλωση της αλήθειας και υποστηρίζοντας ότι η πολιτική που εφάρμοσαν την περίοδο 2000-2014 έφερε σειρά μέτρων που διέλυσαν το κοινωνικό κράτος και την οικονομία.
«Εμείς πετύχαμε με την στρατηγική της ήπιας προσαρμογής μικρότερα πλεονάσματα από ότι εσείς και αυτό, παρά τις κραυγές που ακούγονται, οδηγεί στο δρόμο της ανάπτυξης. Του χρόνου που θα είναι ακόμα μεγαλύτερη θα μειώσουμε τη φορολογία και θα ενδυναμώσουμε το κοινωνικό κράτος που εσείς διαλύσατε» τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και πρόσθεσε:
«Επί ημερών σας οι επενδύσεις το 2012-2014 ήταν μείον 33% ενώ επί των ημερών μας αυξήθηκαν κατά 6%. Η βιομηχανική παραγωγή ήταν μειωμένη κατά 7% και εμείς την αυξήσαμε κατά 8%. Το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης από 8,3 δισ. εμείς το μειώσαμε στο 1,6 δισ.».
Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ακόμα, ότι ο νέος προϋπολογισμός, όπως και οι δύο προηγούμενοι, καταρτίστηκαν μέσα σε ένα περιβάλλον αυστηρής δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά ενσωματώνει δύο σημαντικές επιδιώξεις. Την αξιοπιστία και το αξιόχρεο της χώρας.
«Αυτό το στοίχημα το κερδίζουμε μέρα με τη μέρα και φαίνεται από το αποτέλεσμα της τρίτης αξιολόγησης, αλλά και την μείωση, για πρώτη φορά μετά τη κρίση, του επιτοκίου του 10ετούς ομολόγου στα επίπεδα του 2009. Η δεύτερη επιδίωξη μας είναι η δίκαιη κατανομή χωρίς αποκλεισμού», ανέφερε.
«Το 2019 θα έχουμε την ευκαιρία να ξανασυζητήσουμε τα αποτελέσματα που έφερε η δική μας πολιτική και αυτά που είχε φέρει η δική σας και πάνω σε αυτά θα αναμετρηθούμε» κατέληξε η κ. Αντωνοπούλου.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου