Προϋπολογισμός 126 εκατομμυρίων, έντονης κριτικής και επαναλήψεων.. | Epirus World

Προϋπολογισμός 126 εκατομμυρίων, έντονης κριτικής και επαναλήψεων..

Στο ποσό των 126,4 εκατομμυρίων ευρώ ανέρχεται ο προυπολογισμός του Δήμου Ιωαννιτών για το 2018, ο οποίος εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο. Προυπολογισμός που προκάλεσε την έντονη κριτική των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, οι οποίες πίσω από τους αριθμούς διάβασαν το μεγάλο έλλειμμα έργων και των καθυστερήσεων σε παρεμβάσεις που έχουν ανακοινωθεί για την πόλη.

Για ένα δυναμικό εργαλείο δουλειάς έκανε λόγο ο βασικός εισηγητής και αντιδήμαρχος Οικονομικών Θωμάς Γιωτίτσας, όμως την άποψή του δεν την συμμερίστηκαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Η εισήγηση του κ. Γιωτίτσα, περιείχε αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία αλλά και σημεία τα οποία γενικώς κι αορίστως αναφέρονταν στους στόχους της Δημοτικής Αρχής. Το πιο χαρακτηριστικό ήταν η αναφορά του στην αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, η οποία όμως δεν συνοδεύονταν από κανένα στοιχείο που θα απαντούσε στο πότε και το πώς.

Τέσσερις είναι οι βασικοί πυλώνες που αναδεικνύονται μέσα από τον προυπολογισμό της επόμενης χρονιάς. Η καθημερινότητα, η κοινωνική πολιτική, η ανάπτυξη και ο πολιτισμός- αθλητισμός.

Με την καθημερινότητα σχετίζεται άμεσα το τεχνικό πρόγραμμα έργων, το οποίο κατά τον κ. Γιωτίτσα απαντά σε χρονίζοντα προβλήματα στο σύνολο του Δήμου. Επίσης, ενισχύονται οι υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου όπως και το εργοτάξιο, θα προχωρήσει η πρόσληψη 47 νέων εργαζομένων στην καθαριότητα, χρηματοδοτούνται δράσεις για τα αδέσποτα ζώα.

Στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής ενισχύεται η χρηματοδότηση του ΟΚΠΑΠΑ με επιπλέον 250 χιλιάδες και συνεχίζεται η επιδότηση εισιτηρίου του Αστικού ΚΤΕΛ.

Στον αθλητισμό και τον πολιτισμό, αυξάνεται η χρηματοδότηση του Πνευματικού Κέντρου κατά 100 χιλιάδες, χρηματοδοτείται με επιπλέον κονδύλια το ΔΗΠΕΘΙ, επιχορηγούνται τα ερασιτεχνικά σωματεία με 70 χιλιάδες ευρώ και επιδοτούνται με 50 χιλιάδες οι πολιτιστικοί σύλλογοι.

Στις αναπτυξιακές δράσεις, ο αντιδήμαρχος συμπεριέλαβε την μείωση των δημοτικών τελών, την απαλλαγή των νέων που θέλουν να επιχειρήσουν, στην τουριστική προβολή της πόλης, τομέας που θα ενισχυθεί με 68 χιλιάδες ευρώ και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου.

Ο κ. Γιωτίτσας για μία ακόμη φορά αναφέρθηκε στην άριστη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται ο δήμος Ιωαννιτών, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «εκεί που άλλοι δήμοι καταρρέουν, εμείς επιστρέφουμε μεθοδικά και προγραμματισμένα στους πολίτες τους καρπούς της προσπάθειάς μας». 

Ο Σπύρος Κωνσταντόπουλος ήταν βασικός εισηγητής εκ μέρους της μείζονος αντιπολίτευσης. Ο κ. Κωνσταντόπουλος έκανε λόγο για προυπολογισμό ασάφειας, αναφέρθηκε εκτενώς σε οικονομικά στοιχεία και κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει ένα μη εφαρμόσιμο τεχνικό πρόγραμμα που δεν συνάδει με τις ανάγκες των πολιτών και το όραμα της πόλης.

Παρατηρήσεις επίσης, εκ μέρους της παράταξης, έκανε ο Βασίλης Κοσμάς και ο Στέφανος Μάντζιος.

Ο Λάζαρος Νάτσης, επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες για την Ανατροπή» τόνισε με έμφαση ότι στον προυπολογισμό αποτυπώνεται το μεγάλο υστέρημα στην εκτέλεση των έργων ενώ απουσιάζει η αναπτυξιακή προοπτική. Οι λόγοι αυτοί και άλλοι τον οδήγησαν στην καταψήφιση του προυπολογισμού.

Ο Άρης Μπαρτζώκας, εκ μέρους της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» κατέθεσε σειρά παρατηρήσεων τονίζοντας κι αυτός ότι υπάρχει έλλειμμα στην εκτέλεση των έργων, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει δίκαιη κατανομή των πιστώσεων και καυτηρίασε το γεγονός ότι στον προυπολογισμό απουσιάζει παντελώς η λίμνη!

Ο επικεφαλής της ΔΡΑΣΥ Σωτήρης Μαλάμος, μίλησε για αντιλαικό προυπολογισμό ενώ το κεφάλαιο αντιμετωπίζεται με προνομιακό τρόπο.
epiruspost.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου