Νέος Τομογράφος Pet Scan στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων | Epirus World

Νέος Τομογράφος Pet Scan στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Η εγκατάσταση νέου ποζιτρονικού τομογράφου (Pet Scan) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ανακοινώθηκε στα πλαίσια εκδήλωσης του προγράμματος «Στηρίζοντας την υγεία» - πρόγραμμα δωρεών του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, Ανδρέα Ξανθού και Παύλου Πολάκη.

Η Τομογραφία Εκπομπής Ποζιτρονίων (PET) αποτελεί απεικονιστική εξέταση που δείχνει τη λειτουργία των διαφόρων ιστών και οργάνων, ιδιαίτερα χρήσιμη στην ανίχνευση μεταστάσεων, βοηθώντας το ιατρικό προσωπικό στον καθορισμό της θεραπείας των καρκινοπαθών. Συνεπώς, οι διαγνωστικές εξετάσεις που παρέχονται από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στον τομέα της ογκολογίας, της νευρολογίας, καθώς και της καρδιολογίας αναμένεται να αναβαθμιστούν σημαντικά.

Η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη είχε αναδείξει την ανάγκη αναβάθμισης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας (12-Φεβ-2016), καθώς η οικονομική κρίση έχει καταστήσει απαραίτητη την επέκταση των παροχών που προσφέρει το δημόσιο Σύστημα Υγείας, ειδικά στα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα.

Πιο συγκεκριμένα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως η δυνατότητα εξέτασης PET-CT θα διευκόλυνε μεγάλο αριθμό καρκινοπαθών της περιφέρειας, συνυπολογίζοντας πως το Π.Γ.Ν.Ι. καλύπτει μια τεράστια γεωγραφικά περιοχή, από το βόρειο τμήμα του νομού Αιτωλοακαρνανίας, τα νησιά του Ιονίου, όλη την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία, καθώς και τη Νότια Αλβανία, με πληθυσμό που ξεπερνά τις 700 χιλιάδες ανθρώπους. Στο ίδιο πλαίσιο και ζητώντας από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να λάβει τα απαραίτητα χρηματοδοτικά και θεσμικά μέτρα, ώστε να λειτουργήσει άμεσα ο τομογράφος, είχε αναφέρει πως στο Νοσοκομείο λειτουργεί πλήρως τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής, με επαρκές και εκπαιδευμένο προσωπικό, ικανό να χειριστεί το νέο εξοπλισμό.
epirusgate
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου