Διατροφικά μυστικά για την καύση του κοιλιακού λίπους | Epirus World

Διατροφικά μυστικά για την καύση του κοιλιακού λίπους

Στην στρατηγική αντιμετώπισης του κοιλιακού λίπους όπως και σε κάθε στρατηγική λιπόλυσης θα πρέπει να επιστρατεύσουμε την κατάλληλη διατροφή ώστε να πετύχουμε γρήγορα αλλά και εύστοχα αποτελέσματα.

Πιο αναλυτικά 

Για να χάσετε το λίπος της κοιλιάς η ύπαρξη πρωτεϊνών στην διατροφή είναι απαραίτητη. Προτιμήστε να καταναλώνετε άπαχες μορφές πρωτεΐνης από ψάρια, πουλερικά και άπαχα κομμάτια κρέατος ώστε να αποφύγετε τα κορεσμένα λιπαρά. Για τον ίδιο λόγο προτιμήστε να καταναλώνετε άπαχα ή λίγων λιπαρών γαλακτοκομικά. Η τακτική αυτή θα σας βοηθήσει να μειώσετε την όρεξή σας και να καταναλώσετε λιγότερες θερμίδες.

Η διατροφή θα πρέπει να έχει ελαφρώς μειωμένες θερμίδες ώστε να προκληθεί καύση λίπους. Ένας εύκολος τρόπος για να το πετύχετε αυτό είναι ο μερικός περιορισμός της μερίδας που καταναλώνετε. Καλό θα ήταν ο περιορισμός αυτός να μην γίνει σε μεγάλο βαθμό αλλά ούτε και απότομα γιατί αυτό θα προκαλέσει πείνα και αδυναμία, μείωση των συνολικών καύσεων του οργανισμού αλλά και απώλεια πολύτιμου μυικού ιστού.

Προτιμήστε σύνθετους υδατάνθρακες αλλά και τους υδατάνθρακες χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη που προέρχονται από τροφές όπως φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής άλεσης. Οι τροφές αυτές περιέχουν πολλές βιταμίνες, φυτικές ίνες αλλά και λίγες θερμίδες. Καταναλώνοντας υδατάνθρακες τέτοιου τύπου εξασφαλίζουμε μεγαλύτερη διάρκεια κορεσμού, δηλαδή δεν πεινάμε συνέχεια, αλλά και καλύτερη ρύθμιση του σακχάρου. Αποφύγετε την κατανάλωση ζάχαρης, αναψυκτικών και γλυκών γιατί ενισχύουν την αποθήκευση κοιλιακού λίπους!

Καταναλώνετε λιπαρά που προέρχονται από φυτικές πηγές όπως το ελαιόλαδο και οι ξηροί καρποί. Επίσης, περιορίστε την συνολική ποσότητα των λιπαρών που καταναλώνετε μειώνοντας το λάδι στο φαγητό, αποφεύγοντας τα τηγανητά αλλά και την χρήση βουτύρου, μ’αυτόν τον τρόπο θα μειώσετε τις ημερήσιες θερμίδες που λαμβάνετε.

Αποφύγετε τα αναψυκτικά με ζάχαρη καθώς περιέχουν πολλές κενές θερμίδες και καθόλου βιταμίνες!

Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ το οποίο θα σας «εφοδιάσει» με επιπλέον περιττές θερμίδες! Επιπλέον, έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται με την αποθήκευση σπλαχνικού λίπους αλλά και με την αύξηση της όρεξης.

Καταναλώνετε δύο κούπες πράσινο τσάι καθημερινά. Έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση πράσινου τσαγιού σε συνδυασμό με τακτική άσκηση και υγιεινή διατροφή βοηθάει στην μείωση του κοιλιακού λίπους αλλά και του συνολικού σωματικού λίπους.

Μην παραλείψετε να εντάξετε στην προσπάθειά σας την καθημερινή αερόβια άσκηση, όπως είναι το περπάτημα, το ποδήλατο, το κολύμπι, ο χορός κ.α., για τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα, κάτι που θα σας βοηθήσει να ανεβάσετε τις καύσεις σας και να μειώσετε το λίπος σε μεγάλο ποσοστό από την περιοχή της κοιλιάς.

Το άρθρο έγραψε η Ζακχαίου Κυριακή, Διατροφολόγος – Βιοχημικός
diatrofisimera
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου