Πρώτη και ατσαλένια με Λιβάγια η ΑΕΚ | Epirus World

Πρώτη και ατσαλένια με Λιβάγια η ΑΕΚ

Την Πέμπτη είχε δώσει μια εξαντλητική μάχη 90 (και βάλε) λεπτών κόντρα στη Μίλαν. Την Κυριακή στην προθέρμανση του αγώνα με τον ΠΑΟΚ ο Χιμένεθ ενημερώθηκε ότι ο Τσόσιτς δεν μπορεί ν' αγωνιστεί. Στο 8' ο Αραούχο αποβλήθηκε κι άφησε την ομάδα του με δέκα!
Κι όμως αυτή η ΑΕΚ δείχνει όχι μόνο πολύ σκληρή για να πεθάνει αλλά και αρκετά δυνατή για να νικήσει. Με παίκτη λιγότερο βρήκε γκολ με τον Λιβάγια και όταν επανήλθε η αριθμητική ισορροπία βρήκε τις ανάσες για να το κρατήσει μέχρι το τέλος σε μια σπουδαία νίκη πριν την διακοπή.
Οσο για τον ΠΑΟΚ; Απογοητευτικός (τουλάχιστον) σ' ένα ακόμα παιχνίδι στην Αθήνα αλλά και σε ντέρμπι. Εχασε με το ίδιο σκορ από ΑΕΚ και Ολυμπιακό και μετά από πέντε ματς μακριά από την Τούμπα δεν έχει νικήσει!
Αν και δεν υπήρχε κάποια έκπληξη όσον αφορά το πλάνο των δύο προπονητών (σε σχήμα και πρόσωπα) εντούτοις από το 8' είχαμε αλλαγές στο σχέδιο και των δύο ομάδων. Αραούχο και Σαμπράνο μπήκαν δυνατά στη φάση, αμφότεροι αντάλλαξαν από ένα μπουκέτο, αλλά ο Αρετόπουλος έδωσε κόκκινη μόνο στον επιθετικό της ΑΕΚ και κίτρινη στον αμυντικό του ΠΑΟΚ.
Από το 8' λοιπόν η «Ενωση» είχε παίκτη λιγότερο στο γήπεδο, οι φιλοξενούμενοι πήραν την κατοχή και προσπαθούσαν να βρουν τρόπο ν' απειλήσουν. Το έκαναν μόνο μία φορά. Στο15' όταν ο Βιεϊρίνια έκανε το σουτ αλλά ο Ανέστης έδιωξε (στο ριμπάουντ ο Πρίγιοβις έκανε τσαφ).
Ομως η ομάδα που βρήκε γκολ ήταν η ΑΕΚ. Οταν ισορρόπησε το ματς η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ έβαλε πολλούς παίκτες στην περιοχή κι εκμεταλλεύτηκαν την κόντρα στο σουτ του Γκάλο. Ο Σιμόες με τη μία έβγαλε τη σέντρα και ο Λιβάγια μόνος του στη μικρή περιοχή δεν είχε πρόβλημα να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα (στο 25'). Μάλιστα και μετά το γκολ η ΑΕΚ και τη δεύτερη μεγαλύτερη φάση του ημιχρόνου αλλά το σουτ του Γιόχανσον το έβγαλε ο Ρέι (στο 30').
Οι ισορροπίες αποκαταστάθηκαν στο 35' όταν ο Σαμπράνο είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα (σωστή σε φάουλ στον Λιβάγια) αλλά στο 39' ο ΠΑΟΚ κατάφερε ν' απειλήσει από στημένη φάση (κεφαλιά του Βαρέλα η μπάλα άουτ).
Οι συνθέσεις:
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Γκάλο, Λόπεζ, Σιμόες, Γιόχανσον, Λιβάγια (65' Χριστοδουλόπουλος), Αραούχο, Χριστοδουλόπουλος (74' Γαλανόπουλος)
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Σαμπράνο, Βαρέλα, Λέοβατς (42' Κρέσπο), Τσίμιροτ, Σάκχοφ (46' Κάμπος), Πέλκας (68' Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί, Βιεϊρίνια, Πρίγιοβιτς
Πηγή: gazzetta.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου