Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι σαρώνουν τη χώρα | Epirus World

Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι σαρώνουν τη χώρα

Σε ισχύ είναι το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Αναμένονται με βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους. Χιόνια θα πέσουν στη βόρεια Ελλάδα.
Ειδικότερα θα επηρεαστούν:
  • Τη Δευτέρα από το πρωί το Ιόνιο, η Ήπειρος και η δυτική Στερεά και πιθανόν η δυτική Μακεδονία.
  • Μέχρι το απόγευμα η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, η Πελοπόννησος και πιθανόν πρόσκαιρα η ανατολική Στερεά, οι Σποράδες και η Εύβοια.
  • Μέχρι το βράδυ η ανατολική Μακεδονία, οι Κυκλάδες και η Κρήτη.
  • Επίσης θα επηρεαστούν η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
  • Χιόνια θα πέσουν αρχικά στα ορεινά - ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας (πάνω από 600 μέτρα) και σταδιακά σε όλα τα ορεινά της βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας.
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία τονίζει ότι σήμερα αναμένονται νεφώσεις με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Βαθμιαία από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Χιόνια αναμένονται στα ορεινά και πρόσκαιρα στα ημιορεινά της βορειοδυτικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία και από τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση.
Η θερμοκρασία θα είναι σε πτώση από τα βορειοδυτικά.
Την Τρίτη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα Ανατολικά και νότια και στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού αναμένεταιαπό το απόγευμα.
Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά νωρίς το πρωί και τη νύχτα.
Ο Σάκης Αρναούτογλου υπογραμμίζει ότι οι προγνωστικοί χάρτες δείχνουν ειδικά για τους χιονόφιλους πολλά υποσχόμενοι. «Κατά την ταπεινή μου άποψη το γεγονός ότι πολλές χώρες της Ευρώπης θα βιώσουν από βδομάδα κρύο και χιόνια δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα συμβεί το ίδιο και στην Ελλάδα παρόλο που από Δευτέρα έως και την Τετάρτη η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά και κάποιες χιονοπτώσεις σημειωθούν τοπικά και πρόσκαιρα και στα ορεινά.
Στο παρελθόν ανάλογες διατάξεις μας έχουν δείξει τις περισσότερες φορές ότι ψυχρές αέριες μάζες σας κι αυτές που συσσωρεύονται στην Ευρώπη δεν καταφέρνουν να φτάσουν στην χώρα μας. Αντίθετα δημιουργούν τις προϋποθέσεις για κατά διαστήματα βροχερό μεν αλλά ήπιο καιρό. Δεν θα με εξέπληττε δηλαδή από την ερχόμενη Πέμπτη και το πρώτο 15ήμερο του φετινού Δεκέμβρη να κυλήσει με μαλακό γενικά καιρό, συχνούς νοτιάδες και ήπιες γενικές θερμοκρασίες για τις περισσότερες τουλάχιστον περιοχές της Ελλάδας ίσως και πρόσκαιρα αρκετά ανεβασμένες στα νότια και με τα χιόνια να περιορίζονται σε μεγάλα υψόμετρα».
Όλα τα νέα για τον καιρό στο weather.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου