Τα Τζουμέρκα μπαίνουν δυναμικά στον τουριστικό χάρτη | Epirus World

Τα Τζουμέρκα μπαίνουν δυναμικά στον τουριστικό χάρτη

Έναν πλήρη τουριστικό οδηγό απέκτησε η περιοχή των Τζουμέρκων, αποτέλεσμα της δουλειάς που έκανε στα δυόμισι χρόνια λειτουργίας της η Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Συναφών Επαγγελμάτων.

Τα Τζουμέρκα αποτελούν ανερχόμενο τουριστικό προορισμό στην Ήπειρο και τα τελευταία χρόνια κερδίζουν όλο και περισσότερους επισκέπτες.

Η απολογιστική γενική συνέλευση της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Συναφών Επαγγελμάτων Τζουμέρκων, έδωσε την δυνατότητα να γίνει απολογισμός των ενεργειών που υλοποίηθηκαν μέχρι σήμερα και συνάμα να παρουσιαστούν τα βήματα που προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα.

Πρώτον, παρουσιάστηκε ένας ειδικά σχεδιασμένος από επαγγελματίες τουριστικός χάρτης, που καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες και τα γούστα κάθε επισκέπτη. Ουσιαστικά, πρόκειται για τον πρώτο ολοκληρωμένο οδηγό εναλλακτικού τουρισμού που περιβάλλει το σύνολο της γεωγραφικής περιφέρειας των Τζουμέρκων. Ο χάρτης είναι δίγλωσσος (ελληνικά – αγγλικά), ενώ από τον περασμένο Αύγουστο, με τη συνδρομή του δήμου Βορείων Τζουμέρκων, εκδόθηκε και στη γερμανική γλώσσα.

Δεύτερο σημαντικό στοίχημα αποτέλεσε η κατασκευή της τουριστικής ιστοσελίδας (http://discovertzoumerka.com/), σύμφωνα με τις προδιαγραφές της εποχής μας και του διευρυμένου ανταγωνιστικού περιβάλλοντος. Το ενημερωτικό υλικό της ιστοσελίδας προβάλλεται σε 3 γλώσσες (ελληνικά – αγγλικά – γερμανικά), που πλαισιώνονται με πληθώρα φωτογραφιών και video και σύντομα θα εμπλουτιστεί με περισσότερα δεδομένα.

Τρίτον, παρήχθη ολιγόλεπτο video με την άγρια ομορφιά της περιοχής. Τέταρτον, δημιουργήθηκε power point, με θεματικές ενότητες για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των Τζουμέρκων (φυσική ομορφιά, αξιοθέατα, μουσεία, μνημεία, επαγγελματικές ασχολίες, εναλλακτικές δραστηριότητες).

Ήδη τα τέσσερα αυτά εργαλεία αξιοποιούνται για την πληροφόρηση των επισκεπτών και διατίθενται σε tour operators και δημοσιογράφους. Το επόμενο διάστημα, θα επιδιωχθεί η μέγιστη αξιοποίησή τους σε διεθνείς και εγχώριες τουριστικές εκθέσεις.

Όπως αναφέρθηκε από το προεδρείο, η Ένωση βρίσκεται σε επικοινωνία με εταιρεία τουριστικού marketing για τη διείσδυση των Τζουμέρκων σε επιλεγμένες τουριστικές αγορές του εξωτερικού. Για το σκοπό αυτό, προγραμματίζεται η προσέγγιση και φιλοξενία εξειδικευμένων blockers, tour operators και δημοσιογράφων.

Στη συνέχεια, ανακοινώθηκε ότι κατόπιν διερευνητικής αναζήτησης, η μεγαλύτερη εταιρεία οργάνωσης προγραμμάτων ξενοδοχείων, κρατήσεων, channel manager κ.λ.π. κατέθεσε συμφέρουσα προσφορά για τα μέλη της Ένωσης.

Ικανοποίηση εκφράστηκε και για τα επιτυχή αποτελέσματα των άλλων, παράλληλων πρωτοβουλιών που ανέλαβε αυτά τα 2,5 χρόνια η Ένωση, προκειμένου να βελτιωθούν το οδικό δίκτυο, η σήμανση σε αυτό και οι γενικότερες υποδομές αναπτυξιακού χαρακτήρα στη περιοχή.
epiruspost.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου