Ενδεχόμενο αποκλεισμού της Ρωσίας από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς της Νότιας Κορέας | Epirus World

Ενδεχόμενο αποκλεισμού της Ρωσίας από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς της Νότιας Κορέας

Την αντίδραση της ρωσικής κυβέρνησης, αλλά και των ρωσικών καναλιών προκάλεσε το ενδεχόμενο να μην επιτραπεί η συμμετοχή της Ρωσίας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στην Νότιο Κορέα το 2018, με αποτέλεσμα να ανακοινώσουν ότι αν συμβεί αυτό δεν θα μεταδώσουν τους Αγώνες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters και του RIa Novosti, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Κρεμλίνο αντιμετωπίζει με κατανόηση την στάση που υιοθέτησαν τα ρωσικά τηλεοπτικά δίκτυα να μην μεταδώσουν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στην Νότιο Κορέα το 2018 σε περίπτωση που δεν θα επιτραπεί στην εθνική ομάδα της Ρωσίας να συμμετάσχει σε αυτούς, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, χαρακτηρίζοντας την στάση τους δικαιολογημένη.

Νωρίτερα η κοινοπραξία των ρωσικών καναλιών είχε ανακοινώσει ότι δεν θα θα μεταδώσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες σε περίπτωση που δεν επιτραπεί από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή η συμμετοχή της Ρωσίας σ αυτούς.

Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Βιτάλι Μούτκο θεωρεί ότι είναι απαράδεκτο και ταπεινωτικό για την Ρωσία να συμμετάσχει στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στην Νότιο Κορέα χωρίς την ρωσική σημαία και τον ρωσικό εθνικό ύμνο.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, αναμένεται να αποφασίσει στην συνεδρίαση της που θα πραγματοποιηθεί στις 5-7 Δεκεμβρίου αν θα συμμετάσχει η Ρωσία στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Υπάρχει το ενδεχόμενο να επιτραπεί στους Ρώσους αθλητές να συμμετέχουν ως ουδέτεροι αθλητές εξαιτίας των κατηγοριών που έχει απευθύνει η Διεθνής Επιτροπή Αντιντόπινγκ (WADA).
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου