Στις κάλπες προσέρχονται την ερχόμενη Κυριακή εκατοντάδες Γιαννιώτες δικηγόροι | Epirus World

Στις κάλπες προσέρχονται την ερχόμενη Κυριακή εκατοντάδες Γιαννιώτες δικηγόροι

Στις κάλπες προσέρχονται την ερχόμενη Κυριακή εκατοντάδες Γιαννιώτες δικηγόροι, οι οποίοι καλούνται να αναδείξουν τη Νέα Διοίκηση του συλλογικού τους οργάνου, του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τον κλάδο.
Ο διάδοχος της Αναστασίας Γιογλή  στο «τιμόνι» του Συλλόγου και οι συνεργάτες του σύμβουλοι θα κληθούν να διαχειριστούν κρίσιμα θέματα του δικηγορικού κόσμου, όπως η οικονομική κρίση που τον έχει επηρεάσει δραματικά με αποτέλεσμα ουσιαστικά να «φυλλορροεί» χάνοντας τα νέα κυρίως μέλη του, όπως ανέφερε χθες στην τοπική εφημερίδα  «Πρωινός Λόγος» η απερχόμενη Πρόεδρος του Συλλόγου.

Οι εκλογές
Περίπου 430 μέλη αριθμεί σήμερα ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων. Την Κυριακή θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο υποψηφίους προέδρους, τη Μαρία Νάκα και τον Παναγιώτη Θεοδώρουαλλά και ποιοι από μία λίστα συνολικά 21 υποψηφίων θα τους πλαισιώσουν ως σύμβουλοι για τα επόμενα τέσσερα χρόνια της θητείας τους. 
Οι κάλπες θα στηθούν στην έδρα του σωματείου, στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων και οι εκλογείς θα μπορούν να προσέρχονται και να ψηφίζουν από τις 7 π.μ. έως τις 7 μ.μ.. Ο νικητής θα πρέπει να έχει την απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή να συγκεντρώσει ποσοστό ψήφων 50 συν 1 τοις εκατό.

Κρίσιμα προβλήματα
Τα προβλήματα που θα κληθεί να διαχειριστεί η νέα διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου είναι και κρίσιμα και δύσκολα. Σύμφωνα με την κ. Γιογλή, πρώτο και βασικότερο είναι η οικονομική κρίση που μαστίζει και τον δικηγορικό κλάδο, με αποτέλεσμα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «πολλοί συνάδελφοι μη βρίσκοντας απασχόληση, να κάνουν αλλότριες δουλειές, ενώ αρκετοί δικηγόροι αναγκάζονται να φεύγουν στο εξωτερικό αναζητώντας καλύτερη τύχη».Όπως ανέφερε η απερχόμενη Πρόεδρος του Δ.Σ.Ι., ελάχιστα παιδιά μένουν στη δικηγορία. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι νέοι δικηγόροι που πέρασαν από τις προηγούμενες εξετάσεις, ορκίστηκαν και πήραν την άδειά τους δεν έχουν κάνει καν εγγραφή στον Σύλλογο, γιατί αυτό σημαίνει πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών και άλλες αντίστοιχες υποχρεώσεις στις οποίες δε μπορούν να ανταποκριθούν.

Η απονομή δικαιοσύνης
Άλλο σημαντικό πρόβλημα με το οποίο είναι σήμερα αντιμέτωποι οι δικηγόροι είναι, σύμφωνα με την κ. Γιογλή, η μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης. «Είναι ένα θέμα που μας ταλανίζει χρόνια, κάνουμε συνεχώς παρεμβάσεις αλλά δεν έχει επιλυθεί. Υποτίθεται ότι ο νέος Κώδικας Ποινικής Δικονομίας θα έφερνε μία επίσπευση στην επίλυση των πολιτικών υποθέσεων, αλλά και πάλι οι δικάσιμες ορίζονται για μετά από δύο και τρία χρόνια. Τα φορολογικά θέματα επίσης λιμνάζουν στα αντίστοιχα δικαστήρια», τόνισε με έμφαση.Η κ. Γιογλή αναφέρθηκε επίσης την υποστελέχωση των δικαστηρίων, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να ανταποκριθούν στον μεγάλο όγκο δουλειάς που έχουν, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι, λόγω της έλλειψης εμπειρίας από πλευράς των νέων δικαστών, παρατηρείται πτώση στην ίδια την ποιότητα απονομής της δικαιοσύνης. «Δυστυχώς πολλοί δικαστές έχουν γίνει απλώς διαχειριστές δικογράφων, δημόσιοι υπάλληλοι», ανέφερε χαρακτηριστικά!

Οι υποψήφιοι
Την Κυριακή, στον Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων διεκδικούν την Προεδρία οι Μαρία Νάκα και Παναγιώτης Θεοδώρου. Οι 21 υποψήφιοι σύμβουλοι είναι οι εξής: ΑΓΓΕΛΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, ΓΙΑΝΝΕΤΑΣ ΜΑΡΙΟΣ, ΔΡΙΓΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ, ΖΑΚΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΚΑΡΑ­ΜΑ­ΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΚΑΤΣΑΝΟΣ ΑΛΕ­ΞΑΝΔΡΟΣ, ΚΙΤΣΙΛΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΜΗ­ΤΡΟ­­ΓΙΑΝΝΗ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ, ΝΑ­ΤΣΙ­ΚΟΥ ΕΙΡΗΝΗ, ΠΑΝΤΑΖΗ ΑΝ­ΔΡΟ­ΝΙΚΗ, ΣΑΚΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΤΑ­ΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΖΟΒΑΡΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΘΕΟ­­ΔΩΡΟΣ, ΤΣΑΟΥΣΗΣ ΓΕΩΡ­ΓΙΟΣ, ΤΣΕΤΣΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΤΣΙΟ­ΓΚΑ ΜΑΡΙΑ, ΤΣΟΥΜΑΝΗ ΟΛΓΑ, ΤΣΟΥΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΥΦΑΝΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου