Την ερχόμενη Τρίτη στη Βουλή η πρόταση της κυβέρνησης για τον ΕΔΟΕΑΠ | Epirus World

Την ερχόμενη Τρίτη στη Βουλή η πρόταση της κυβέρνησης για τον ΕΔΟΕΑΠ

Την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να κατατεθεί με τη μορφή τροπολογίας σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομίας η πρόταση της κυβέρνησης για τη διάσωση του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Ασφαλίσεως και Περιθάλψεως (ΕΔΟΕΑΠ), σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου.
Στο μεταξύ αύριο, την Τρίτη και την Τετάρτη διεξάγεται η ψηφοφορία επί των τροποποιήσεων του καταστατικού του ΕΔΟΕΑΠ, με βάση τις προτεινόμενες διατάξεις νομοθετικής ρύθμισης του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Σύμφωνα με εκπροσώπους του κλάδου, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα κρίνει το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, μετά την κατάργηση του αγγελιοσήμου, από τις 15 Σεπτεμβρίου 2016.
Όπως γνωστοποίησε, μεταξύ άλλων, ο ΕΔΟΕΑΠ, με τις προτεινόμενες διατάξεις της νομοθετικής ρύθμισης που προωθεί το υπουργείο Εργασίας, τροποποιούνται οι διατάξεις του άρθρου 3 του καταστατικού σχετικά με τα ασφαλιζόμενα στον ΕΔΟΕΑΠ πρόσωπα, του άρθρου 5 σχετικά με τους πόρους του ΕΔΟΕΑΠ, του άρθρου 6 σχετικά με τη διαδικασία είσπραξης των πόρων αυτών, του άρθρου 12 σχετικά με τον υπολογισμό της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης από την ισχύ του νόμου και εντεύθεν, καθώς και του άρθρου 15 παρ. 1 σχετικά με τα πρόσωπα της διοίκησης του Οργανισμού. Τονίζει δε ότι, για την απαρτία, απαιτείται η συμμετοχή του 50% τουλάχιστον των μετόχων–μελών και, προκειμένου να εγκριθούν οι τροποποιήσεις, απαιτείται η θετική ψήφος (ΝΑΙ) των 3/4 αυτών που θα ψηφίσουν
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου