Όχι από την Ζίτσα σε πέντε μονάδες βιοαερίου | Epirus World

Όχι από την Ζίτσα σε πέντε μονάδες βιοαερίου

Την αντίθεσή του στην εγκατάσταση και λειτουργία πέντε μονάδων βιοαερίου στη ΒΙ.ΠΕ εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας στη διάρκεια της τακτικής του συνεδρίασης όπου ομόφωνα έκανε δεκτή την εισήγηση του Πρόεδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Δήμου και Αντιδημάρχου Νίκου Σφήκα ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «πολλά σημεία στις μελέτες δεν είναι ξεκάθαρα και εντείνουν τον προβληματισμό μας για περαιτέρω επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τη λειτουργία των εν λόγω μονάδων».

Το Σώμα γνωμοδότησε αρνητικά επί του περιεχομένου των φακέλων Μ.Π.Ε. για την εγκατάσταση και λειτουργία πέντε μονάδων Βιοαερίου στη ΒΙ.ΠΕ., καθώς ο αριθμός των μονάδων και τα ζωικά απόβλητα (πτηνοτροφείων και χοιροστασίων) που θα επεξεργάζονται είναι υπερβολικά μεγάλος και θα δημιουργήσει σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα στην περιοχή, όπως επεσήμαναν τόσο οι επικεφαλείς των παρατάξεων στις τοποθετήσεις τους όσο και οι δημοτικοί σύμβουλοι που έλαβαν το λόγο.

«Είμαστε εδώ για να διαχειριστούμε τα του τόπου μας», ανέφερε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος και πρόσθεσε, «τα μεγέθη είναι τεράστια. Είναι σαν να ελλιμενίζεται τάνκερ στην Παμβώτιδα. Δεν είμαστε ενάντια στις Α.Π.Ε. και το έχουμε αποδείξει, σε καμιά περίπτωση όμως δεν θα παίξουμε το ρόλο του δυτικού λεκανοπέδιου της Αττικής».
epiruspost.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου