Ηγουμενίτσα: Κοινωνικό Φαρμακείο - Αναλυτικές Πληροφορίες | Epirus World

Ηγουμενίτσα: Κοινωνικό Φαρμακείο - Αναλυτικές Πληροφορίες

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας στο πλαίσιο του Π.Ε.Π. Ηπείρου 2014-2020, ως δικαιούχος φορέας, ξεκίνησε τη λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου. Το πρόγραμμα αποτελεί μετεξέλιξη της δράσης «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας», που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ΕΠΑΝΑΔ 2007-2013.
Στόχος της δράσης είναι η δωρεάν παροχή φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και παραφαρμακευτικών προϊόντων σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες των μόνιμων κατοίκων.
Ωφελούμενοι μπορούν να είναι άτομα ή νοικοκυριά που διαμένουν στον Δήμο Ηγουμενίτσας, καθώς και οι νόμιμα διαμένοντες πολίτες 3ων χωρών ή ανιθαγενών, τα οποία βάσει κριτηρίων και σχετικών αποδεικτικών στοιχείων βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται απ’ αυτή (π.χ. ωφελούμενοι του Κ.Ε.Α. και του Τ.Ε.Β.Α., ανασφάλιστοι) , καθώς και οι δικαιούχοι/αιτούντες διεθνούς προστασίας.
Τα δωρεάν φάρμακα, το υγειονομικό υλικό και τα παραφαρμακευτικά προϊόντα της Δομής θα εξασφαλίζονται μέσω συγκεκριμένων συνεργασιών με τα τοπικά φαρμακεία, με την κινητοποίηση των συλλογικών φορέων, αλλά και με τη συμμετοχή των πολιτών.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Η χορήγηση φαρμάκων θα γίνεται κατόπιν προσκόμισης ιατρικής συνταγής / γνωμάτευσης.
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας καλεί όλους τους πολίτες να στηρίξουν το Κοινωνικό Φαρμακείο, δωρίζοντας φάρμακα ή υγειονομικό υλικό που δεν έχουν ανάγκη και δεν έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης τους, ώστε να μπορέσει να βοηθηθεί ένας συνάνθρωπός μας.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας: http://www.igoumenitsa.gr/el/gia-ton-dimoti/koinoniki-pronoia/kfmdigm
Στοιχεία επικοινωνίας:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ
Κτήριο ΕΙΝ – 28ης Οκτωβρίου 7,
Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ.: 2665024245
Φαξ: 2665028888

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή: 07:00 – 15:00

Η δράση έχει ενταχθεί στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020», Άξονας Προτεραιότητας 5 «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Κοινωνική Ένταξη και Καταπολέμηση Διακρίσεων» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου