Φτωχό το πρόγραμμα έργων της νέας χρονιάς… Λίγα τα καινούρια και… αντιγραφή από το παρελθόν! | Epirus World

Φτωχό το πρόγραμμα έργων της νέας χρονιάς… Λίγα τα καινούρια και… αντιγραφή από το παρελθόν!

Εξαιρετικά φτωχό είναι το πρόγραμμα έργων για το 2018 το οποίο θα συζητηθεί το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων. Μάλιστα σε πολύ μεγάλο ποσοστό είναι επανάληψη του προγράμματος που είχε εγκριθεί την προηγούμενη χρονιά, γεγονός που από μόνο του αποδεικνύει ότι πολλά έργα που είχε προγραμματίσει ο Δήμος δεν κατάφερε να τα εκτελέσει!

Και οι λόγοι σίγουρα δεν είναι οικονομικοί, καθώς ουκ ολίγες φορές έχει ανακοινωθεί από την Δημοτική Αρχή ότι έχει ταμειακά διαθέσιμα! Με την διαφορά ότι ένας Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν είναι πιστωτικό ίδρυμα για να επιχαίρεται αλλά βασική του υποχρέωση είναι να μετατρέπει τα χρήματα σε έργα.

Το πρόγραμμα τεχνικών έργων για το 2018 περιλαμβάνει περίπου 15 νέα έργα με προυπολογισμό 3,5 εκατομμύριων ευρώ. Πρόκειται για παρεμβάσεις που θα χρηματοδοτηθούν από την ΣΑΤΑ για την αντιμετώπιση κυρίως προβλημάτων καθημερινότητας.



Συνάμα καταγράφεται μεγάλο έλλειμμα στα έργα του ΕΣΠΑ, καθώς μέχρι σήμερα οι εντάξεις του Δήμου είναι πενιχρές. Ουσιαστικά ο Δήμος ευελπιστεί τη νέα χρονιά μέσω του μεγαλύτερου χρηματοδοτικού εργαλείου να προχωρήσει το νέο νηπιαγωγείο στους στρατιωτικούς φούρνους και την ανάπλαση του χώρου στις παλιές στρατιωτικές φυλακές!

Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι παρά τα σημαντικά ταμειακά διαθέσιμα, από ίδιους πόρους προγραμματίζει μόλις δύο παρεμβάσεις. Πρόκειται για την κατασκευή μνημείου πεσόντων στην Τοπική Κοινότητα Αμφιθέας και τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό προσχεδίων για την πλατεία Πύρρου.

Ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τα προγράμματα τεχνικών έργων για το 2017 και το 2018..

2017





2018





Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου