Γιάνης Βαρουφάκης.. Δεν υπάρχει τέλος στα μνημόνια | Epirus World

Γιάνης Βαρουφάκης.. Δεν υπάρχει τέλος στα μνημόνια

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, αποτελεί ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα της τελευταίας τριετίας. Στα Γιάννινα, σε μία γεμάτη αίθουσα είχε να πει πολλά. Για το παρελθόν αλλά και για το μέλλον. Για ορισμένα από όσα διαδραματίστηκαν επί υπουργίας του, καταλογίζοντας ευθύνες στον Πρωθυπουργό αλλά και για το τέλος των μνημονίων που δεν έρχεται.

Η κρίση, κατά τον ίδιο είναι πανευρωπαϊκή και δεν είναι μόνο ελληνική. Εφόσον ακολουθούνται οι ίδιες πολιτικές τέλος των μνημονίων δεν θα υπάρξει ενώ το μέλλον που περιέγραψε είναι άκρως απαισιόδοξο για την Ελλάδα.

Tο Diem25.official αυτή τη στιγμή δημιουργεί τον κατάλογο των υποψηφίων σε Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία, Γερμανία, Πορτογαλία, Ισπανία και βεβαίως Ελλάδα όπου περί το Φλεβάρη θα γίνει συνέδριο.



Ο Γιάνης Βαρουφάκης απηύθυνε πρόσκληση σε όλους να συμμετάσχουν σε ένα πανευρωπαικό κίνημα που ξεκινά από το μηδέν και βάζει ως στόχο μια οριζόντια δομή που θα παράγει πολιτική.

«Δε θα παίξουμε παλαιοκομματικό παιχνίδι, δεν είμαστε εδώ για να μοιράσουμε οφίτσια αλλά για να υποστηρίξουμε μέχρι τέλους τη στρατηγική της εποικοδομητικής ανυπακοής», ανέφερε ο πρώην Υπουργός.



Ο πρώην Υπουργός Οικονομίας ανέλυσε τις επτά τομές που προτείνει το DiEM25 για άμεση εφαρμογή.

-Κόκκινα Δάνεια:
Ίδρυση Δημόσιας Εταιρείας Διαχείρισης μη Βιώσιμων Ιδιωτικών Χρεών με μορατόριουμ στους πλειστηριασμούς.

-Φορολογία:
Μεγάλες και άμεσες μειώσεις φορολογικών συντελεστών:
18% ΦΠΑ, 20% φόρος επιχειρήσεων,15-20% για μικρομεσαίες,
κατάργηση του φόρου "αλληλεγγύης" για εισοδήματα από 30.000€.

-Δημοσιονομικοί Στόχοι:
Στόχος Πρωτογενούς πλεονάσματος maximum 1-1,5% του ΑΕΠ.

-Δημόσιο Εξωτραπεζικό Σύστημα Πληρωμών:
Πολύπλευρη ακύρωση ληξιπρόθεσμων οφειλών, εξωτραπεζικές πληρωμές και χρηματοδότηση νέου προγράμματος καταπολέμησης της φτώχειας.

-Σεβασμός σε μισθωτή εργασία και επιχειρηματικότητα:
τέλος το μπλοκάκι για μισθωτούς, 5 χρόνια απαλλαγή εισφορών και φόρων για νέες επιχειρήσεις και ταβάνι 50% του τζίρου για το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών και φόρων για όλες τις επιχειρήσεις.

-Δημόσια Περιουσία:
Μετατροπή ΤΑΙΠΕΔ σε αναπτυξιακή τράπεζα με εχέγγυο τη δημόσια περιουσία, οι μετοχές της οποίας θα εκχωρούνται στα ασφαλιστικά ταμεία.

-Δημόσιο Χρέος:
Αναδιάρθρωση δημόσιου χρέους μέσω ανταλλαγής νέων ομολόγων των οποίων η απόδοση εξαρτάται από την ανάκαμψη.
epiruspost.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου