Σπίρτζης: Στην Εγνατία Οδό τα πρώτα αναλογικά διόδια | Epirus World

Σπίρτζης: Στην Εγνατία Οδό τα πρώτα αναλογικά διόδια

Ο διαγωνισμός για την εφαρμογή των ηλεκτρονικών αναλογικών διοδίων προχωράει και τα πρώτα τέτοια διόδια θα εφαρμοστούν στην Εγνατία Οδό, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Σημειώνεται ότι με τα αναλογικά διόδια η χρέωση των οδηγών θα γίνεται με βάση τα χιλιόμετρα που έχουν διανύσει.

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του στις εργασίες της πρώτης ημέρας του περιφερειακού αναπτυξιακού συνεδρίου, ο υπουργός είπε ότι «είναι ντροπή τόσες δεκαετίες να έρχονται υπουργοί στην περιοχή και να ισχυρίζονται ότι δεν πρέπει να μπουν διόδια κατά μήκος της Εγνατίας».

Ο υπουργός αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση έναντι των δανειστών για το θέμα της επιβολής των διοδίων, λέγοντας ότι όσοι σταθμοί έγιναν θα λειτουργήσουν κανονικά.

Επίσης, συμπλήρωσε ότι προχωράει και η υπουργική απόφαση με την οποία θα απαγορεύεται η διέλευση των βαρέων οχημάτων από το παράπλευρο οδικό δίκτυο, ώστε να μην επιβαρύνονται οι οικισμοί και να μην καταπονείται το επαρχιακό οδικό δίκτυο, κυρίως από τα βαρέα τύπου οχήματα που μεταφέρουν προϊόντα από άλλες χώρες και εισέρχονται στην Ελλάδα.
epiruspost.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου