Ατύχημα με φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού. Προσάραξε σε νησίδα | Epirus World

Ατύχημα με φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού. Προσάραξε σε νησίδα

Στα αβαθή της νήσου Αταλάντης, κοντά στην Ψυτάλλεια προσάραξε τα ξημερώματα η φρεγάτα Κανάρης του Πολεμικού Ναυτικού.

Η φρεγάτα επέστρεφε στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας, όταν έγινε το ατύχημα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η διαδικασία αποκόλλησης της φρεγάτας «Κανάρης» του Πολεμικού Ναυτικού, με στόχο να ρυμουλκηθεί στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Ναυπηγός και δύτες που βρίσκονταν στο πλοίο έχουν ήδη πραγματοποιήσει έλεγχο. Το πλοίο έχει προσαράξει στο μπροστινό του σημείο, εκεί όπου βρίσκεται το σόναρ το οποίο προεξέχει.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το ΓΕΝ δεν υπήρξαν τραυματίες ή σοβαρές ζημιές και δεν έχει παρατηρηθεί κλίση του πλοίου, εισροή υδάτων ή διαρροή καυσίμων. Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δεν υπήρξε μόλυνση του περιβάλλοντος.

Η θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στις νησίδες Αταλάντη και Ψυττάλεια αποτελεί σταθερό σημείο διέλευσης των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού στην πορεία τους προς τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Προς το παρόν δεν υπάρχει ένδειξη για το εάν πρόκειται για ανθρώπινο λάθος ή βλάβη.

Ποιες φαίνεται να είναι οι ζημιές

Οι πρώτες πληροφορίες όπως πληροφορείται το protothema.gr είναι ότι ευτυχώς δεν έχουν υποστεί βλάβη οι προπέλες του πολεμικού πλοίου.

Ζημιές φαίνεται να υπάρχουν στο θόλο της φρεγάτας, όπου βρίσκεται η συσκευή σόναρ του πολεμικού πλοίου, ενώ από τις πρώιμες πρώτες ενδείξεις δεν φαίνεται να έχει επηρεαστεί η γάστρα της φρεγάτας «Κανάρης».

Η προσπάθεια είναι να ολοκληρωθεί η αποκόλληση χωρίς βιασύνη, με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια, ώστε το πλοίο να απομακρυνθεί από την ξέρα χωρίς να δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα.

Όταν συνέβη το ατύχημα οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κυβερνήτης της φρεγάτας ανέλαβε πρόσφατα τη διοίκηση του πολεμικού πλοίου και ο συγκεκριμένος πλους ήταν ένα από τα πρώτα ταξίδια που είχε την ευθύνη ως κυβερνήτης.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου