Στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους η γέφυρα Πλάκας | Epirus World

Στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους η γέφυρα Πλάκας

Ήταν ένα κατόρθωμα.. Και μια απόδειξη ότι η συνεργασία και η συνένωση δυνάμεων μπορεί να φέρει άριστα αποτελέσματα. Κι αυτό αποδεικνύεται στην γέφυρα της Πλάκας.

Τα σχέδια για την στερέωση των δύο βάθρων δόθηκαν στις τοπικές αρχές στις 12 Οκτωβρίου. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και με τον κίνδυνο να ξεκινήσουν οι βροχοπτώσεις, κατάφεραν και ολοκλήρωσαν το έργο.

"Η τοπική κοινωνία, με τους εκπροσώπους της, απέδειξε ότι μπορεί να κάνει αυτά που -αν τα είχε το κέντρο- δε θα τα έκανε. Το λέω ευθαρσώς και θέλω να ευχαριστήσω όλους, τον Γ. Σμύρη, τη διεύθυνση Νεοτέρων Μνημείων, το ΤΕΕ και τον κ. Παπαβρανούση, τον κ. Πλιακοπάνο, την εταιρία που μας βοήθησε, τους εναερίτες που έκαναν όλη τη δουλειά, και όλους τους τοπικούς παράγοντες που φτάσαμε στο τέλος αυτό το έργο που είχαμε μέσω της προγραμματικής σύμβασης. Το σχέδιο μας δόθηκε στις 12 Οκτωβρίου, το τελειώσαμε και το θεωρώ κατόρθωμα", ανέφερε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.

Από δω και πέρα η υπόθεση της αναστήλωσης περνά αποκλειστικά στο κράτος και στα συναρμόδια υπουργεία.

"Τώρα είναι πιο εύκολα τα πράγματα για να τα κάνει το κέντρο, αλλά αν εξαιρέσετε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και τον γενικό γραμματέα Υποδομών, δε βλέπω ότι το ενστερνίζονται τόσο οι κεντρικές υπηρεσίες, ώστε να δοθεί γρήγορα, στον χρόνο που πρέπει», ανέφερε ο Περιφερειάρχης για να συμπληρώσει πως αν οι τοπικοί φορείς κληθούν να βοηθήσουν τότε "θα βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά".
epiruspost.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου