Τα διόδια στο Περιφερειακό Συμβούλιο.. Το βάρος για τους Ηπειρώτες είναι ασήκωτο! | Epirus World

Τα διόδια στο Περιφερειακό Συμβούλιο.. Το βάρος για τους Ηπειρώτες είναι ασήκωτο!

Τα διόδια καίνε και καθιστούν αδιάβατους τους μεγάλους οδικούς άξονες.. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα από την μακρά συζήτηση που έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου.

Και αυτό είναι επίσης το σημείο στο οποίο όλες οι παρατάξεις συμφώνησαν, με τις επιμέρους βέβαια διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις και απόψεις.

Οι Ηπειρώτες δεν ζητούν να μην πληρώνουν.. Όμως είναι αδύνατο να πληρώνουν σε τρεις σταθμούς της Εγνατίας εντός του ίδιου νομού, είναι αδύνατο να πληρώνουν οκτώ ευρώ για το πήγαινε- έλα από τα Γιάννινα στην Άρτα, είναι αδύνατο να πληρώνουν το υψηλό κόστος της ζεύξης Πρέβεζας- Ακτίου...

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης χαρακτήρισε ανήθικο το γεγονός ότι δεν συζητήθηκαν ακόμη τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει η Περιφέρεια στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τα διόδια του Δροσοχωρίου τα οποία εντός των ημερών αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία.

Όπως είναι γνωστό η Περιφέρεια έχει καταθέσει προσφυγή αλλά και ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία δύο μήνες μετά ακόμη δεν έχουν συζητηθεί. Ο κ. Καχριμάνης έκανε γνωστό ότι στην περίπτωση που υπάρξει θετική εξέλιξη στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο θα ακολουθήσουν προσφυγές και για τα διόδια στην Τύρια και το Μαλακάσι.

Η μεγάλη διαφορά της Εγνατίας με την Ιόνια είναι ότι η πρώτη αποτελεί δημόσιο έργο, το οποίο μάλιστα δεν διαθέτει παράπλευρο οδικό δίκτυο...

Η συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο προκλήθηκε ύστερα από ερώτηση που είχε καταθέσει ο επικεφαλής της ΑΡΠΗ Νίκος Ζήκος. Στη συζήτηση τοποθετήθηκαν οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων και παρότι οι διαφωνίες στην πολιτική θεώρηση είναι σαφείς, στο σημείο όπου ουσιαστικά συμφώνησαν είναι ότι οι Ηπειρώτες αδυνατούν να σηκώσουν τον σημερινό όγκο των διοδίων.
epiruspost.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου