Υπερσύγχρονος μαγνητικός τομογράφος, ο μοναδικός για παιδιά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο! | Epirus World

Υπερσύγχρονος μαγνητικός τομογράφος, ο μοναδικός για παιδιά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο!

Ένα υπερσύγχρονο συγκρότημα μαγνητικού τομογράφου, μοναδικό στην χώρα για την εξέταση παιδιών, απέκτησε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το οποίο έχει πλέον την δυνατότητα να παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Πρόκειται για υποδομή που έρχεται να προστεθεί στη δυναμική του Νοσοκομείου ύστερα από δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Ο υπερσύγχρονος Μαγνητικός Τομογράφος Philips Ingenia CX εντάσεως 3.0 Tesla, καθώς και ο εξειδικευμένος εξοπλισμός που τον συνοδεύει, εγκαταστάθηκε τον περασμένο Μάιο, οπότε και ακολούθησε η εκπαίδευση του προσωπικού καθώς και η προσαρμογή των πρωτοκόλλων απεικόνισης στις απαιτήσεις και ανάγκες του Νοσοκομείου.

Μετά τους απαραίτητους ελέγχους από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας και την έκδοση της άδειας λειτουργίας, ο υπερσύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός ξεκίνησε την λειτουργία του τον περασμένο μήνα δίνοντας τη δυνατότητα ανάπτυξης νέων εξειδικευμένων εφαρμογών και βελτίωσης των ήδη χρησιμοποιούμενων τεχνικών απεικόνισης.

Η εκδήλωση των εγκαινίων παρουσία εκπροσώπων αρχών και φορέων ξεκίνησε με αγιασμό στους χώρους όπου και εγκαταστάθηκε ο νέος μαγνητικός τομογράφος και ακολούθησε εκδήλωση στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου.

Στην προσπάθεια του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος μέσα από δωρεές να συμβάλει για μια κοινωνία πρόνοιας για όλους τους πολίτες αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος κ. Ζερβάκης καθώς και ο εκ μέρους του οργανισμού Λάμψη που ήταν και ο φορέας υλοποίησης της δωρεάς ο κ. Λάμπρος Παπαϊωάννου.

Για μια σημαντική ημέρα για το νοσοκομείο έκανε λόγο ο διοικητής Βασίλης Τσίκαρης καθώς χρειάστηκε να περάσουν οκτώ χρόνια από το 2009 όταν και η τότε διοίκηση του νοσοκομείου έλαβε την πρώτη απόφαση για την προμήθεια του νέου μαγνητικού.

Η Διευθύντρια του Εργαστηρίoυ Κλινικής Ακτινολογίας και Απεικόνισης Μαρία Αργυροπούλου καθηγήτρια Ακτινολογίας μίλησε για ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα αναφερόμενη σε όλους εκείνους που στήριξαν το αίτημα και πέτυχαν το σημερινό αποτέλεσμα.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν η βουλευτής Μερόπη Τζούφη και ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Παναγιώτης Νικολόπουλος οι οποίοι και αναφέρθηκαν στις προσπάθειες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του εθνικού συστήματος υγείας.

Στην σημαντική δωρεά από πλευράς του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που έρχεται να προστεθεί σε αρκετές άλλες στην περιοχή και που υπάρχει και συνέχεια όπως η εγκατάσταση του PET CT αναφέρθηκαν ο πρύτανης Γεώργιος Καψάλης και ο αναπληρωτής Πρύτανη Ανδρέας Φωτόπουλος.

Χαιρετισμό τέλος απηύθυναν η αντιπεριφερειάρχης Γιούλα Μητροκώστα, η Κοσμήτορας της Σχολής επιστημών Υγείας Μαργαρίτα Τζαφλίδου, ο πρόεδρος του τμήματος Ιατρικής Μηνάς Πασχόπουλος.
epiruspost.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου