ΠΡΕΒΕΖΑ : Ο Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρολόγων ενημερώνει για την παράνομη εργασία στον κλάδο τους | Epirus World

ΠΡΕΒΕΖΑ : Ο Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρολόγων ενημερώνει για την παράνομη εργασία στον κλάδο τους

Ο Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρολόγων Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας ενημερώνει  τους επαγγελματίες όλων των κλάδων και τους ιδιώτες καταναλωτές και χρήστες ηλεκτρικής ενέργειας, για την παράνομη εργασία στον κλάδο των ηλεκτρολόγων.

Ο αριθμός των παρανόμως ασκούντων την δραστηριότητα του ηλεκτρολόγου εσωτερικών εγκαταστάσεων  αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο  και  έχει λάβει τη μορφή επιδημίας θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών και συνάμα την οικονομική εξόντωση των νόμιμων επαγγελματιών.
Οι παράνομοι ηλεκτρολόγοι  λειτουργούν κατά παράβαση της ισχύουσας φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας , σε βάρος της αγοράς και της εθνικής οικονομίας .

Συνιστά ποινικό αδίκημα και επισύρει κυρώσεις όχι μόνο για αυτόν που εργάζεται ως ηλεκτρολόγος χωρίς να κατέχει τη νόμιμη άδεια και τα νόμιμα παραστατικά,  αλλά και σε αυτόν που του αναθέτει  την εκτέλεση ηλεκτρολογικών εργασιών.

Διώκεται ποινικά:
  • Αυτός που εργάζεται σαν ηλεκτροτεχνίτης ή βοηθός στην κατασκευή, επισκευή ή διαρρύθμιση εσωτερικών ηλεκτρικών χωρίς να κατέχει τη σχετική άδεια εκτέλεσης εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν ή αν η άδεια του αφαιρέθηκε προσωρινά ή οριστικά.
  • Αυτός που αναθέτει την εκτέλεση, επισκευή ή διαρρύθμιση εσωτερικής ηλεκτρικής εγκατάστασης ή τμήματος αυτής, σε πρόσωπο που  δεν κατέχει τη νόμιμη άδεια εγκαταστάτη.
  • Αδειούχος εγκαταστάτης που εμπιστεύεται την εκτέλεση εσωτερικής εγκατάστασης σε μαθητευόμενο ή σε άλλο πρόσωπο που δεν κατέχει άδεια, χωρίς επίβλεψη ασκούμενη με την ταυτόχρονη παρουσία στο τόπο του έργου του ίδιου του αδειούχου εγκαταστάτη ή άλλου υπαλλήλου του.
  • Πρώην επαγγελματίες ηλεκτρολόγοι που έχουν σταματήσει την δραστηριότητα τους και δεν έχουν τη δυνατότητα να εκδώσουν νόμιμα παραστατικά .
  • Υπάλληλοι  Δήμων, ΔΕΚΟ, Δημοσίου, ΝΠΙΔ που έχουν καταθέσει την άδεια τους όταν διορίστηκαν και δεν έχει πλέον ισχύ.
Επιλέγετε μόνο αδειούχους νόμιμους επαγγελματίες για τις ηλεκτρολογικές εργασίες σας για να είστε σίγουροι για την ποιότητα  και την ασφάλεια των παρεχόμενων υπηρεσιών .
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου