Αυτοκτόνησε ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στο Τέξας | Epirus World

Αυτοκτόνησε ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στο Τέξας

Αυτοκτόνησε ο άνδρας που χθες μπήκε σε εκκλησία Βαπτιστών στο Σάδερλαντ Σπρινγκς στο Τέξας σκοτώνοντας 26 άτομα, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί στο CBS News ο σερίφης της κομητείας Γουίλσον Τζο Τάκιτ.
Σύμφωνα με τον Τάκιτ, υπήρξε ανταλλαγή πυρών μεταξύ του δράστη και δύο ένοπλων πολιτών κατά τη διάρκεια καταδίωξης, που έγινε μετά τους πυροβολισμούς.
«Υπήρξε κάποια ανταλλαγή πυρών, πιστεύω, και στον δρόμο και τότε (το όχημα του δράστη) τράκαρε», δήλωσε ο Τάκιτ. «Σε αυτή τη φράση, πιστεύουμε ότι αυτοπυροβολήθηκε αφού τράκαρε» είπε σύμφωνα με το Reuters.
Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ που επικαλέστηκαν πηγές προσκείμενες στην αστυνομία, επρόκειτο για τον Ντέβιν Πάτρικ Κέλι, έναν 26χρονο πρώην στρατιωτικό ο οποίος αποτάχθηκε από την Πολεμική Αεροπορία αφού πέρασε από στρατοδικείο το 2014.
Οι δύο ήρωες
Ο 55χρονος Στίβεν Γουίλφορντ και ο Τζόνι Λάγκεντορφ είναι τα πρόσωπα της ημέρας στο Τέξας. Είναι οι άνθρωποι που κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τον 26χρονο Ντέβιν Πάτρικ Κέλι, τον δράστη της επίθεσης σε εκκλησία του Σάδερλαντ Σπρινγκς που άφησε πίσω του 26 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στα μέσα ενημέρωσης ο Γουίλφορντ μόλις ειδοποιήθηκε από την κόρη του για την επίθεση, άρπαξε την καραμπίνα του και μόλις εντόπισε τον δράστη ξεκίνησε να πυροβολεί προς το μέρος του.
Ο άντρας δεν έχει στρατιωτική εκπαίδευση όμως το πολύ καλό του σημάδι του έδωσε την αυτοπεποίθηση να αναμετρηθεί με τον μακελάρη. Λέγεται πως κατάφερε να τον πυροβολήσει στα σημεία που το αλεξίσφαιρο γιλέκο που φορούσε ο 26χρονος άφηνε εκτεθειμένα.
Βοηθός του στην προσπάθεια αντιμετώπισης της απειλής ήταν ακόμη ένα κάτοικος της περιοχής, ο Τζόνι Λάγκεντορφ, με τον οποίο ο 55χρονος συναντήθηκε τυχαία και οι δύο τους βάλθηκαν να κυνηγήσουν και πιάσουν τον δράστη.
«Οι δύο τους ανέβηκαν στο αγροτικό και κυνήγησαν τον άρρωστο μέχρι να τον φτάσουν οι αστυνομικοί», ανέφερε φίλη του Λάγκεντορφ μέσω facebook.
Σε μία στενή στροφή ο Ντέβιν Κέλι έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και άφησε την τελευταία του πνοή.  Παραμένει ακόμη άγνωστο αν ο δράστης έχασε τη ζωή του από τραύμα που του κατάφερε ο 55χρονος Στίβεν Γουίλφορντ ή αν αυτοκτόνησε.
madata.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου